Roger Federer bo konec tedna končal športno pot. Foto: Reuters
Roger Federer bo konec tedna končal športno pot. Foto: Reuters

Švicar ni igral vse od Wimbledona 2021, po katerem je šel na tretjo operacijo kolena. Njegov trener za telesno pripravo Pierre Paganini je za švicarski časnik Blick dejal, da ni nujno, da bo na Laverjevem pokalu sploh igral in združil moči z Rafaelom Nadalom, Novakom Đokovićem, Andyjem Murrayjem in drugimi.

"To bo trenutna odločitev. Veliko je vadil, vendar se še ni odločil, ali je na dovolj visoki ravni, da bi bilo igranje na Laverjevem pokalu dobra ideja," je dejal Paganini.

Medtem Federerjev drugi trener, Švicar Severin Lüthi, meni, da je njegov varovanec dovolj pripravljen, da bo na Laverjem pokalu vsaj malo igral. "Njegov cilj je brez dvoma odigrati vsaj kakšen dvoboj, čeprav bomo morali videti, ali bo to posamično ali v dvojicah," je Lüthi povedal za Blick.

"Zjutraj vadiva po tri ure, nato še dve uri popoldne. Treniral je prejšnji teden in ta teden spet trenira," je dodal trener, ki je bolj optimističen glede zadnjega nastopa Federerja.

Federer je v četrtek sporočil, da bo po Laverjevem pokalu končal kariero na najvišji ravni. "Seveda bom v prihodnje še igral tenis, ampak ne na turneji ali turnirjih za grand slam," je v četrtek zapisal Federer, ki je skupaj osvojil 103 turnirje in ima 20 zmag na turnirjih za grand slam, od tega osem v Wimbledonu, šest na OP Avstralije, pet na OP ZDA ter eno na OP Francije.