Sorodna novica V Ljubljani fizično napadli Niko Kovač, direktorico Inštituta 8. marec

Poziv policije je povezan s torkovim napadom na Bavarskem dvoru v Ljubljani, ko je neznanec sredi dneva fizično in verbalno napadel Direktorico inštituta 8. marec Niko Kovač. Policija je s pomočjo videoposnetkov nadzornih kamer v okolici našla osumljenca za napad in zdaj prosi občane za pomoč pri identifikaciji.

Napad na eno bolj vidnih predstavnic nevladnega sektorja so obsodili številni politiki in drugi predstavniki javnosti. Nika Kovač je na novinarski konferenci dan po napadu med drugim dejala, da je napad nanjo rezultat neprestanega spletnega blatenja, ki ga izvaja stranka SDS in z njo povezani mediji.

Policija zbira obvestila in dokaze

Sorodna novica Policija objavila fotografijo osumljenca za napad na Branka Grimsa

V povezavi z nasilnim dejanjem v centru Ljubljane, do katerega je prišlo v začetku tega tedna, policisti še vedno zbirajo obvestila in dokaze ter izvajajo ostale dejavnosti za izsleditev storilca, so sporočili iz PU Ljubljana. V okviru tega so pregledali večje število posnetkov videonadzornih kamer v okolici kraja dejanja ter na podlagi tega pridobili fotografijo domnevnega storilca.

Policija je danes njegovo fotografijo objavila v medijih in na tem mestu pozvala vse, ki bi imeli kakršne koli podatke, na podlagi katerih bi bilo moč ugotoviti njegovo identiteto, da o tem obvestilo najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefonsko številko 113, so še dodali.

Ga prepoznate?

Policisti občane, ki jim pri prepoznavi osebe lahko pomagajo, prosijo, naj pokličejo na številko 113, neposredno na policijsko postajo na številko (01) 475 06 00, lahko pa tudi anonimno na 080 1200.

Objavili fotografijo napadalca na Niko Kovač