Edo Murić je bil izjemno razpoložen, pri zadnjem metu pa se mu je zatresla roka. Foto: www.alesfevzer.com
Edo Murić je bil izjemno razpoložen, pri zadnjem metu pa se mu je zatresla roka. Foto: www.alesfevzer.com

Potem ko so prejšnji teden v Eurocupu osvojili prvo zmago, potem ko so na kolena spravili Ulm, dve pa so dosegli še v Ligi ABA, ko so med drugim ugnali evroligaškega Partizana, so Ljubljančani doživeli hladno prho proti Brescii. Še dobre tri minute pred koncem so vodili za sedem točk, italijanska levinja, ki jo je pred kratkim okrepil Aleksej Nikolić, pa je v zadnjih dveh minutah in pol naredila delni izid 11:1. Yogi Ferrell je v napadu za zmago zgrešil v prodoru, toda zmaji so dobili še eno priložnost, a je trojko za podaljšek zgrešil Edo Murić.

Murić je bil s 23 točkami najboljši strelec tekme. Izza črte je metal 6/8, 17 točk je dodal Ferrell, 13 Amar Alibegović, 12 pa Zoran Dragić, ki je zbral tudi sedem podaj. Brescia je na lestvici mesto pred slovenskimi prvaki, ki pa imajo na dnu zdaj že dve zmagi zaostanka. V prvi polovici skupinskega dela jih čaka še gostovanje v Bourgu naslednji teden, potem pa je pred njimi zahteven boj za preboj v izločilne boje. Cedevita Olimpija je igrala brez Marka Jeremića, ki je dobil neugoden udarec v nedeljo na srečanju s Partizanom.

Z Brescio je v Stožicah gostoval Aleksej Nikolić, njegovo ime pa se je večkrat povezovalo s prihodom v Ljubljano. Foto: www.alesfevzer.com
Z Brescio je v Stožicah gostoval Aleksej Nikolić, njegovo ime pa se je večkrat povezovalo s prihodom v Ljubljano. Foto: www.alesfevzer.com
V Stožicah poraz Cedevite Olimpije proti Brescii

Brescia je na krilih Nikolića in Amedea Della Valleja prevzela pobudo. Izkoristila je triminutni strelski mrk Ljubljančanov in naredila serijo 11:0. Ko je zadel trojko Ryan Taylor, je Jurica Golemac posredoval z minuto odmora, toda neuspešno, saj gostujočega naleta zmaji niso znali ustaviti. CJ Massinburg je nato dosegel šest zaporednih točk in priboril Brescii prednost 14 točk. V drugi četrtini so Ljubljančani nekoliko popravili skromen delež meta iz igre iz prvih desetih minut, še naprej so bili zelo dobri v napadalnem skoku (devet v prvem polčasu), vendar je bila obramba razlog, da so gostje do 15. minute, ko je Taylor zadel izza črte za +13, vodili z lepo razliko. Sledila je domača serija 9:0 s tremi točkami Dragića in šestimi Murića, ki je po košu Della Valleja zadel še trojko za -3, Alibegović je zatem s prostima metoma najprej približal na -1, nato pa še v protinapadu položil za 43:42. S točko naskoka so gostitelji tudi odšli na odmor.

Prvi koš so zmaji v drugem polčasu dosegli ob koncu tretje minute, tri minute pozneje pa so po trojki razigranega Murića znova vodili. Nadaljevanje je bilo povsem izenačeno, za domačo prednost pred zadnjo četrtino (62:60) pa je s trojko poskrbel Ferrell. Olimpija je povedla za štiri, v 33. minuti pa je Mike Cobbins popravil zgrešen met Massinburga in popeljal Brescio v vodstvo. Dobrih pet minut pred koncem so Ljubljančani po dveh akcijah Dragića, ki je lepo podal, in Alibegovića, ki je uspešno končal pod košem, pobegnili na +5. Dragić je zatem našel še Murića, ki je zadel šesto trojko, Alibegović pa je s črte prostih metov poskrbel za 79:72. Gostje so odgovorili s šestimi točkami – vse so dosegli s prostimi meti – zapored, pred zadnjo minuto pa je Massinburg s trojko Brescio popeljal v vodstvo. Alibegović je na drugi strani zgrešil, je bil pa nenatančen tudi Nicola Akele, tako da je Olimpija po skoku Roka Radovića dobila še eno priložnost. Za zadnji napad jih je ostalo malce manj kot 24 sekund. Odgovornost je prevzel Ferrell, ki pa je zgrešil "floater". Po prostih metih Della Valleja je zmajem ostalo še 2,7 sekunde za podaljšek, vendar je Murić zgrešil trojko.


8. krog,:
CEDEVITA OLIMPIJA - BRESCIA
80:83 (20:29, 24:14, 18:17, 18:23)
1250; Murić 23, Ferrell 17, Alibegović 13, Dragić 12, Adams 7, Omić 5, Rebec 3; Della Valle 19, Massinburg 16, Taylor 13, Cobbins 7, Nikolić, Cournooh in Moss po 5, Laquintana 4, Burns in Akele po 3, Gabriel 2, Odiase 1.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

PROMETEJ - CLUJ NAPOCA 105:82

RATIOPHARM ULM - JL BOURG 110:98

JOVENTUT - REYER VENEZIA 90:87

BURSASPOR - LIETKABELIS 75:69

Lestvica:                         
JL BOURG                 8  6 2 14
REYER VENEZIA            8  5 3 13
JOVENTUT                 8  5 3 13
BURSASPOR                8  5 3 13
PROMETEJ                 8  4 4 12
LIETKABELIS              8  4 4 12
RATIOPHARM ULM           8  4 4 12
CLUJ NAPOCA              8  3 5 11
BRESCIA                  8  3 5 11
CEDEVITA OLIMPIJA        8  1 7  9