Foto: Policija
Foto: Policija

V verižno nesrečo, ki se je zgodila na južni ljubljanski obvoznici v bližini izvoza Rudnik proti Kopru, so bila po podatkih Policijske uprave (PU) Ljubljana udeležena tri osebna vozila (eno s počitniško prikolico) in dve tovorni vozili. Po informacijah policije so trije ljudje zaradi poškodb umrli na kraju nesreče, najmanj en človek pa je poškodovan.

Kot so sporočili s PU-ja Ljubljana, je po do zdaj znanih ugotovitvah nesrečo povzročil voznik tovornega vozila, ki je vozil po voznem pasu južne ljubljanske obvoznice in pred izvozom Rudnik trčil v osebni avtomobil, ki se je ustavil v koloni vozil. Avtomobil je po trku potisnilo naprej v drugo osebno vozilo, oba pa nato v drugi tovornjak, ki je zatem trčil še v osebno vozilo s prikolico in se prevrnil. Prvi tovornjak in avtomobil, v katerega je trčil najprej, so nato zajeli plameni. Umrli so trije ljudje, ki so bili v prvih dveh osebnih vozilih.

Novinar TV Slovenija Luka Svetina je v oddaji Odmevi poročal, da še ni jasno, državljani katere države oziroma držav so smrtne žrtve. Neuradno naj bi umrli odrasli ljudje. Enega človeka so huje poškodovanega odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Kot je za TV Slovenija povedal vodja intervencijske ekipe gasilcev Silvo Kuntarič, bi bile posledice nesreče še hujše, če bi bil tovor, ki ga je imel naloženega eden od tovornjakov, gorljiv. Na srečo ni bil. Več podrobnosti o prometni nesreči bodo na policiji predstavili v torek dopoldne.

Na kraju nesreče je posredovalo 24 gasilcev, večinoma iz ljubljanske gasilske brigade. Foto: promet.si
Na kraju nesreče je posredovalo 24 gasilcev, večinoma iz ljubljanske gasilske brigade. Foto: promet.si

Zadnje informacije o stanju na cestah lahko preverite tukaj.

Obvoznico odprli šele ponoči

Južna ljubljanska obvoznica je bila zaradi odstranjevanja posledic nesreče med priključkoma Ljubljana jug in Rudnik več ur zaprta, prav tako uvoz Ljubljana jug. Odprli so ju šele malo pred 1. uro ponoči. Na vzporednih cestah so se popoldne vile dolge kolone vozil.

Huda nesreča na ljubljanski obvoznici
V nesreči na ljubljanski obvoznici umrli trije ljudje
Foto: PU Ljubljana
Foto: PU Ljubljana