23-letni Joshua Zirkzee je zablestel že na prvi tekmi na Old Traffordu. Foto: EPA
23-letni Joshua Zirkzee je zablestel že na prvi tekmi na Old Traffordu. Foto: EPA

Rdeči vragi so pretekli konec tedna že odigrali prvo uradno tekmo letošnje sezone, v finalu Community Shielda oziroma angleškega superpokala so po streljanju enajstmetrovk izgubili proti mestnemu tekmecu Cityju.

Trener Uniteda Erik ten Hag je takoj računal tudi na obe okrepitvi iz Münchna. Noussiar Mazraoui je začel tekmo in igral do 81. minute, ko ga je zamenjal Matthijs de Ligt. Oba branilca sta bila pri Bayernu na stranskem tiru, na Old Traffordu pa bosta imela pomembno vlogo.

Sorodna novica V petek se začenja nova sezona v Premier ligi. Kdo bo letos izzval Man City?

Leno preprečil vodstvo rdečih vragov v prvem polčasu
Gostitelji so imeli v prvem polčasu več priložnost. Bruno Fernandes je bil dvakrat zelo blizu vodilnemu zadetku, a se je obakrat izkazal vratar Fulhama Bernd Leno.

Ten Hag se je po uri igre odločil, da v igro pošlje Nizozemca Zirkzeeja. 14. julija je napadalec podpisal petletno pogodbo, potem ko je lani blestel v Bologni in bil zelo zaslužen za presenetljiv preboj v Ligo prvakov. Zirkzeeja je želel nazaj dobiti tudi Bayern. V Münchnu se je dokazal pri mladinski ekipi in tudi med člani v sezoni 2019/20, ko je odločil tekmi v Freiburgu in na Allianz Areni proti Wolfsburgu. Takratni trener Hansi Flick je njegov veliki zagovornik.

Rezervista Garnacho in Zirkzee odločila tekmo
Vse je že kazalo na delitev točk v uvodu sezone, nato pa je v 87. minuti Alejandro Garnacho z desne strani poslal predložek v sredino kazenskega prostora, Zirkzee pa je z levo nogo mojstrsko preusmeril žogo v malo mrežico. Oba akterja zmagovite akcije sta v igro vstopila po uri igre.


1. krog:
MANCHESTER UNITED – FULHAM 1:0 (0:0)
Zirkzee 87.

Sobota ob 13.30:
IPSWICH – LIVERPOOL

Ob 16.00:
ARSENAL – WOLVERHAMPTON
EVERTON – BRIGHTON
NEWCASTLE – SOUTHAMPTON
NOTTINGHAM FOREST – BOURNEMOUTH

Ob 18.30:
WEST HAM – ASTON VILLA

Nedelja ob 15.00:
BRENTFORD – CRYSTAL PALACE

Ob 17.30:
CHELSEA – MANCHESTER CITY

Ponedeljek ob 21.00:
LEICESTER – TOTTENHAM