Olimpija v tem poletju navdušuje na evropskem prizorišču, vodi pa tudi v domačem prvenstvu, v katerem se je v nedeljo na derbiju s Celjem razšla z 2:2. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija v tem poletju navdušuje na evropskem prizorišču, vodi pa tudi v domačem prvenstvu, v katerem se je v nedeljo na derbiju s Celjem razšla z 2:2. Foto: www.alesfevzer.com

"To bo zanimiva in zahtevna tekma, vendar smo pripravljeni in motivirani. Poskušali bomo izkoristiti šibkejše točke tekmecev. Želimo zmagati, je pa tako, da bo boj trajal 180 minut, torej še na povratni tekmi," je pred četrtkovim srečanjem (začetek ob 20.00) poudaril 48-letni Sanchez, ki na devetih tekmah še ni doživel poraza na klopi zeleno-belih. V Evropi je Olimpija izločila Polisjo iz Žitomirja in Šerif iz Tiraspola.

Na novinarski konferenci dan pred tekmo na Reki je Sanchez obujal spomine tudi na čase, ko si je pred slabimi 30 let pri madridskem Realu delil slačilnico s hrvaškim zvezdnikom Davorjem Šukerjem, pri Sevilli pa je bil pred dobrim desetletjem pomočnik trenerja, ko je tam igral Ivan Rakitić.

Branilec Olimpije Ahmet Muhamedbegović je dodal: "Trener vsem igralcem daje občutek, da so pomembni, tudi rezervistom. Na prvih tekmah nismo prejemali zadetkov in to nam je vlilo samozavest. Tako moramo tudi nadaljevati."

Navijačem Olimpije so v skladu s kapaciteto stadiona namenili 412 vstopnic (v klubu so jim pot na Kvarner omogočili z vlakom ob 13.00 iz Ljubljane), skupaj pa na tribunah pričakujejo približno 6000 gledalcev.

Đalović: Samozavest igralcev se je povečala

Na Reki so po negotovem začetku sezone dobili zalet z nedeljsko visoko zmago s 4:0 na derbiju proti puljski Istri (strelci Rukavina 18., Pašalić 24., Ivanović 28., 66.).

Črnogorski trener Radomir Đalović, ki je prejšnji torek na klopi zamenjal Željka Sopića (prej je bil pomočnik) in s svojimi varovanci izpadel iz kvalifikacij za Evropsko ligo proti Elfsborgu (2:0), pravi: "Čaka nas zelo pomembna tekma za naš klub, bo pa treba na odločitev o zmagovalcu počakati na prihodnji teden, jutri še ne bo znan. V zadnjih dveh dneh smo dobro trenirali in pričakujem, da bomo odigrali dobro tekmo, kot je bila nedeljska. Gotovo se je samozavest igralcev povečala. To smo videli že na treningih."

Tekmeca so dobro analizirali: "Spremljali smo Olimpijo, ki je resna ekipa. O njej imamo veliko informacij in mislim, da smo pripravljeni. So kompaktna ekipa z veliko tujci, ki imajo individualno kakovost. Spoštujemo jih in cenimo, a seveda verjamem v svojo ekipo in od nje pričakujem, da se bo izkazala po najboljših močeh. Če bi nam kdo pred začetkom sezone dejal, da bo naša zadnja prepreka na poti v Konferenčno ligo Olimpija, bi to vsi sprejeli."

Rijeka je v tej sezoni pred domačimi gledalci trikrat zmagala in enkrat remizirala, v gosteh pa dvakrat igrala neodločeno in – kot že omenjeno – izgubila na Švedskem. Slovenski nogometaš Dejan Petrovič, nekdanji član Aluminija in dunajskega Rapida, si je po zahtevni prvi sezoni zdaj priboril mesto v začetni enajsterici.

V pretekli sezoni je Rijeka po štirih zaporednih porazih v končnici hrvaškega prvenstva izgubila boj za naslov proti zagrebškemu Dinamu, ki jo je na Rujevici premagal tudi v finalu pokala. S 14 zadetki v vseh tekmovanjih najboljši strelec kluba, 22-letni Niko Janković, je za zdaj ostal na Kvarnerju, vendar se to poletje še ni vpisal med strelce. V play-offu za Konferenčno ligo je pred letom dni Rečane ustavil Lille.

Sanchez na Reki pričakuje uspešno Olimpijo

Konferenčna liga, 4. predkrog, prva tekma

Četrtek ob 20.00:
RIJEKA − OLIMPIJA

Sodnik: Cesar Soto Grado (Španija)

Povratna tekma bo 29. avgusta ob 19.00.