Kazalo je, da jo je Jannik Sinner, ki je letos dobil Odprto prvenstvo Avstralije in Odprto prvenstvo ZDA, po dopinškem prekršku zelo dobro odnesel, toda zdaj se je zapletlo, saj WADA zahteva od eno- do dvoletno prepoved igranja.  Foto: Reuters
Kazalo je, da jo je Jannik Sinner, ki je letos dobil Odprto prvenstvo Avstralije in Odprto prvenstvo ZDA, po dopinškem prekršku zelo dobro odnesel, toda zdaj se je zapletlo, saj WADA zahteva od eno- do dvoletno prepoved igranja. Foto: Reuters

Za Italijana, številko ena moškega tenisa, zahteva od enega do dve leti prepovedi nastopanja.

Sorodna novica Sinner marca dvakrat pozitiven na dopinškem testu, zdaj dokončno oproščen

Sinner je bil marca dvakrat pozitiven na dopinškem testu (našli so zelo majhne količine metabolita klostebol, steroida, ki se lahko uporablja za povečanje mišične mase), a na začudenje javnosti resnejše kazni ni bilo, ostal je le brez točk in denarne nagrade (325 tisoč evrov) za nastope v Indian Wellsu.

Mednarodna agencija za teniško integriteto je namreč sprejela njegovo pojasnilo in ugotovila, da kršitev ni bila namerna. Sinnerja naj bi nenamerno okužil njegov fizioterapevt. Ta si je na ureznino na roki razpršil sporno razpršilo, kupljeno v Italiji, kjer je dosegljiv v prosti prodaji. Nato je brez rokavic masiral Sinnerja, kar je povzročilo nenamerno okužbo in vnos majhne količine klostebola.

WADA zdaj poudarja, da ne moremo govoriti o odsotnosti krivde, zato predlaga od eno- do dvoletno prepoved nastopanja. Turnirskih zmag in denarnih nagrad, ki si jih je letos od marca prislužil Sinner, mu ne bi vzeli, razen iz že omenjenega Indian Wellsa.

V tem tednu Sinner igra na turnirju v Pekingu (trda podlaga), kjer je danes v četrtfinalu s 3:6, 6:2 in 6:2 premagal Rusa Romana Safjulina.