Foto: Študentski dom Ljubljana
Foto: Študentski dom Ljubljana

Študentski dom Ljubljana študentom omogoča kakovostne bivalne pogoje po subvencioniranih nastanitvenih cenah v številnih domovih po vsej Ljubljani, v bližini višješolskih in visokošolskih zavodov (Rožna dolina, Mestni log, Center, Bežigrad in Šiška).

Za bivanje v javnem zavodu Študentski dom Ljubljana je v okviru razpoložljivih zmogljivosti poleg pogojev, ki jih mora izpolnjevati študent za subvencionirano bivanje, potrebna tudi pravočasna prijava na Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov višješolskega in visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2024/2025.

Prošnjo za sprejem ali podaljšanje bivanja je potrebno oddati preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.

Študentom je za vse dodatne informacije o navedenem javnem razpisu na razpolago Pisarna za študentske domove, ki za visokošolsko središče v Ljubljani deluje v Študentskem domu Ljubljana in je dosegljiva na telefonskih številkah (01) 530 6027, (01) 530 6028 v času uradnih ur ali na elektronskem naslovu pisarnazasd@stud-dom-lj.si.

Opozoriti velja, da je za študijsko leto 2024/2025 v razpisu nekaj novosti:

  • Študent lahko odda samo eno prošnjo. Po uspešno oddani prošnji študent na e-naslov, ki ga je navedel v prošnji za bivanje, prejme potrdilo o uspešno oddani prošnji. Če študent potrdila ne prejme, prošnja ni bila uspešno oddana.
  • Elektronsko poslovanje preko portala eVŠ: pisarna za študentske domove bo vročila oziroma posredovala vse dokumente in obvestila v zvezi s pridobitvijo pravice do subvencioniranega bivanja z odložitvijo dokumenta v spletni portal eVŠ. Študenti bodo vse pozive za dopolnitev prošnje za subvencionirano bivanje, sklepe in odločbe dobili z odložitvijo dokumenta v spletni portal eVŠ. Študent ob vročitvi dokumenta prejme informativno sporočilo o elektronsko odloženem dokumentu v spletni portal eVŠ na svoj elektronski naslov, ki ga je sporočil ob oddaji vloge za subvencionirano bivanje. Če študent dokumenta ne prevzame v petih dneh od dneva prejema informativnega sporočila o elektronsko odloženem dokumentu na portalu eVŠ, velja vročitev za opravljeno z dnem preteka tega roka. Pisarna dokumentov po pošti ne bo več pošiljala.
  • Do subvencioniranega bivanja so upravičeni tudi državljani držav članic Evropske unije oziroma tuji državljani, ki imajo stalno prebivališče v Republiki Sloveniji in so sami ali vsaj eden od njihovih staršev ali skrbnikov rezidenti Republike Slovenije za davčne namene.
  • Prošnjo za sprejem vložijo študenti, ki so v študijskem letu 2023/2024 prejemali subvencijo za bivanje na visokošolskem študijskem programu ter so spremenili študijski program z vpisom na višješolski študijski program.
  • Pri obravnavi prošnje za sprejem se oddaljenost od kraja študija točkuje tako, da je število točk enako številu kilometrov. Zbrati je mogoče največ 150 točk.

Prošnjo za podaljšanje bivanja vložijo študenti, ki bodo v študijskem letu 2024/2025 vpisani v drug visokošolski študijski program, kot so bili v študijskem letu 2023/2024 (študenti, ki zamenjajo visokošolski študijski program). Prošnjo za podaljšanje bivanja vložijo študenti, ki bodo v študijskem letu 2024/2025 vpisani v drug višješolski študijski program, kot so bili v študijskem letu 2023/2024 (študenti, ki zamenjajo višješolski študijski program).

Prošnjo za podaljšanje bivanja vložijo študenti od 1. julija 2024 do 16. avgusta 2024. Študenti, ki prošnje za podaljšanje ne bodo oddali do 16. 8. 2024, s 1. 10. 2024 ne bodo več izpolnjevali pogojev za subvencionirano bivanje in se bodo morali izseliti. Zato je ključno, da tega roka ne zamudite.

Želimo vam veliko sreče pri prijavi.