![Foto: Spar Slovenija Foto: Spar Slovenija](https://img.rtvcdn.si/_up/upload/2025/02/14/66431323.jpg)
Vsako jed ''začini'' v svojem slogu
Brina rada kuha že od ranega otroštva. Njena najljubša jed, ki jo večkrat pripravi, je ramen. Tudi sicer najraje pripravlja jedi, ki prinašajo toplino in udobje, od bogatih enolončnic, do popolno pečenih steakov s kreativnimi prilogami. »Obožujem francosko kulinariko, zato me pogosto navduši priprava boeuf bourguignona – tople, žametne goveje dušenke, kjer se vino, česen in zelišča zlijejo v pravo harmonijo okusov. Prav tako obožujem okusne juhe, ki jih lahko prilagodim sezoni – poleti lahke in osvežilne, pozimi pa kremne in polne globokih arom.« Pogosto eksperimentira tudi z bolj modernimi kombinacijami. »Na primer steak s pirejem iz gomoljne zelene, kjer se nežna dimljena aroma mesa prepleta z rahlo sladkastim, kremastim pirejem. Vsaka jed, ki jo pripravim, nosi neko mojo noto, bodisi nepričakovan dodatek bodisi način, kako sestavine med seboj povežem v harmoničen obrok,« pojasnjuje.
![Brina Robinik Kobal vsaki jedi doda svojo piko na i. Foto: Spar Slovenija Brina Robinik Kobal vsaki jedi doda svojo piko na i. Foto: Spar Slovenija](https://img.rtvcdn.si/_up/upload/2025/02/14/66431325.jpg)
Svežino, lahkotnost in odličen okus združila v inovativno jed
Zaradi dolgih snemalnih dni, intenzivnih kuharskih projektov, sestankov in študija strastna kuharica in študentka komunikologije pogosto nima časa za pripravo dolgih in premišljenih obrokov. »Nočem, da bi moja prehrana trpela, zato se trudim načrtovati vnaprej. Kadar imam čas, skuham več obrokov in jih shranim za hitre dni. Ko pa to ni mogoče, izbiram kakovostne že pripravljene jedi. SPAR Hitroteka je v tem primeru moja rešitev, saj ponuja jedi, ki so sveže, hranljive in okusne, ne da bi pri tem sklepala kompromise pri kvaliteti sestavin.« Pravi, da najraje poseže po okusnih sendvičih, sušiju, ali pa izbere bovlo, ki je uravnotežena in hranljiva rešitev za njen aktiven dan.
Ker si je tudi sama želela ustvariti kakovosten in okusen obrok oziroma nekaj drugačnega, nekaj, kar bi odražalo njen način kuhanja, je mlada chefinja za SPAR Hitroteko ustvarila SPAR To Go Brinino skledo. V njej je združila lahkotnost, inovativnost, sveže okuse in barve. »SPAR To Go Brinina skleda je nastala je z mislijo na vse, ki si želijo okusen, zdrav in hitro pripravljen obrok, a pri tem ne želijo sklepati kompromisov pri kakovosti. Združila sem beljakovine, svežo zelenjavo, polnovredna zrna in nežen, a hkrati kompleksen preliv, ki vse sestavine poveže v harmonično celoto.« Priporoča jo vsem, ki imajo hiter tempo življenja, a si želijo uravnoteženih obrokov, obožujejo okusno, lahkotno in hranljivo hrano ter cenijo kakovostne sestavine in premišljene okuse. »Moja skleda je kot nalašč za študente, poslovneže, športnike in vse, ki cenijo dobro hrano, a imajo malo časa za kuhanje,« dodaja.
![Ste že poskusili novo SPAR To Go Brinino skledo? Foto: Spar Slovenija Ste že poskusili novo SPAR To Go Brinino skledo? Foto: Spar Slovenija](https://img.rtvcdn.si/_up/upload/2025/02/14/66431324.jpg)
NOVO! Privoščite si SPAR To Go Brinino skledo
Lahkotni kus kus in dimljen losos obdaja sladkasto sveža variacija preliva z mangom, koruzo, peteršiljem, oljčnim oljem in limoninim sokom. Sestavljeno solato s korenjem in edamamejem pa obogati kremasta omaka iz sirnega namaza in bučnega olja in sok rdeče pese, prelit prek kus kusa in dimljenega lososa. Za popolno teksturo poskrbijo hrustljavi koščki aromatične ocvrte čebule.
»Moja skleda ni zgolj hitra rešitev za obrok – je doživetje okusov, ki vam da energijo in užitek v enem.«
Prisega tudi na Sparova inovativna živila leta
Brina priznava, da se ni mogla upreti niti izdelkom iz SPAR Hitroteke, ki so letos prejeli laskavi naziv ''Inovativno živilo leta''. »Nikina bovla in HOT champ sta me navdušila, prav tako vedno uživam v izdelkih iz Pekarne SPAR. Lepo je videti, da se ponudba nenehno razvija in ponuja nekaj novega,« pravi Brina. Za konec pa nam je zaupala še svoj recept za gurmanski sendvič z nagrajeno Čičerikino copatko.
Sestavine:
- Čičerikina copatka (rahlo popečena za dodatno hrustljavost),
- rukola,
- gorčično-meden preliv,
- tanko narezan roastbeef,
- kozji sir,
- figova marmelada.
Priprava:
Vse sestavine zložite v copatko in uživajte v popolni kombinaciji sladkega, slanega in kremastega. Dober tek!
Nagrado »Inovativno živilo leta« letos prejeli kar štirje Sparovi izdelki
V skupini predpripravljenih izdelkov so nagrado prejele tri bovle SPAR To Go. SPAR To Go Nikina bovla Nike Krmec, SPAR To Go HOT champ skleda Andreja Pavličevića in SPAR To Go champ solata Andreja Pavličevića. Nagrado »Inovativno živilo leta« v skupini kruha pa je letos prejela Čičerikina copatka iz Pekarne SPAR, ki je sveže pečena v trgovini.
Poskusite vse!
![Foto: Spar Slovenija Foto: Spar Slovenija](https://img.rtvcdn.si/_up/upload/2025/02/14/66431326.jpg)