Pakirni material, ki ustreza vsem vašim zahtevam

Kakšen pakirni material izbrati? Sodobne pakirne in embalažne rešitve omogočajo, da najdete pakirni material, ki popolnoma ustreza vašim zahtevam. Pametno je izbiri posvetiti nekaj več časa in se pred odločitvijo dobro informirati o možnostih, ki so sploh na voljo. Tako lahko izkoristite vse prednosti določene rešitve za pakiranje ali embaliranje ter poskrbite, da je pakiranje:

  • preprosto in hitro,
  • prilagojeno vrsti in velikosti izdelkov ter vsem njihovim značilnostim,
  • primerno za namen uporabe,
  • dobra zaščita za izdelke ter jih zavaruje pred zunanjimi dejavniki in poškodbami,
  • zagotovilo za varno skladiščenje in transport,
  • stroškovno in časovno učinkovito.
Odločite se za pakirni material, ki najbolj ustreza vašemu namenu. Foto: Vendi d.o.o.
Odločite se za pakirni material, ki najbolj ustreza vašemu namenu. Foto: Vendi d.o.o.

Izberite najboljši pakirni material!

Pred izbiro pakirne rešitve ali embalaže za določen izdelek je treba dobro razmisliti, kakšne so lastnosti izdelka. Poznati je treba tudi njegove dimenzije in težo ter izbrati ustrezno velik in vzdržljiv pakirni material. Pri tem je pomembno tudi, ali bo pakirani izdelek nekaj časa shranjen v skladišču, ga morate pripraviti za transport ali shranjevanje na prostem oziroma ga nameravate poslati po pošti – od vsega tega je odvisno, kakšna embalaža bi bila najprimernejša. Izbirate lahko med številnimi pakirnimi rešitvami, kot so:

  • papirnata in kartonska embalaža;
  • različne folije za ovijanje in pakiranje;
  • vreče, rokavi in formati za pakiranje;
  • palete in okvirji za palete;
  • vreče big bag;
  • stretch hood;
  • poliolefin;
  • bopp;
  • različne druge rešitve za pakiranje in embaliranje.

Stretch folije za pakiranje

Priljubljena in zelo pogosto izbrana možnost so stretch folije, ki se uporabljajo v številnih panogah. Na voljo so različni tipi in vrste, tako da lahko med njimi poiščete tak pakirni material, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Pri tem lahko izbirate med različnimi debelinami, dimenzijami in stopnjami raztegljivosti. Na voljo so tako folije za ročno kot strojno uporabo, pri čemer zadnje odlikuje še posebej velika elastičnost – raztegnejo se lahko tudi do 325 %. Nekateri tipi so odporni tudi proti UV-žarkom, zaradi česar je izdelke, pakirane v tako vrsto stretch folije, mogoče kar do 12 mesecev shranjevati tudi na prostem.

Različne vrste stretch folije se uporabljajo na številnih področjih, na primer kot folija za bale. Foto: Vendi d.o.o.
Različne vrste stretch folije se uporabljajo na številnih področjih, na primer kot folija za bale. Foto: Vendi d.o.o.

Stretch folije so odličen pakirni material, saj poskrbijo za:

  • hitrejše in preprostejše pakiranje,
  • znižanje stroškov pakiranja,
  • pripravo izdelka na transport ali shranjevanje v skladišču,
  • zaščito vseh vrst izdelkov pred prahom, umazanijo, vlago in drugimi zunanjimi dejavniki.

Lepilni in povezovalni trakovi za dodatno zaščito

Pri pakiranju je zelo pomemben tudi pomožni material, s katerim poskrbimo za dobro zapiranje izdelkov ali njihovo pritrjevanje in večjo stabilnost. Lepilni trak je tako nepogrešljiv pri pakiranju kartonskih škatel in druge kartonske oziroma papirnate embalaže. V ta namen je nujno izbrati močan lepilni trak iz čim odpornejšega materiala ter s čim močnejšim lepilom, saj tako lahko res učinkovito zaprete prav vsako embalažo.

Lepilni trak naj bo ne le odporen, ampak tudi močen, da kartonske škatle zares ostanejo zaprte. Foto: Vendi d.o.o.
Lepilni trak naj bo ne le odporen, ampak tudi močen, da kartonske škatle zares ostanejo zaprte. Foto: Vendi d.o.o.

Izdelke oziroma tovor se pogosto skladišči na paletah, kar je uporabno tudi pri transportu. Pri tem pa je treba izdelke na paleto nekako tudi pritrditi, saj sicer obstaja nevarnost, da zdrsnejo z nje in se umažejo ali poškodujejo. V ta namen se lahko uporablja stretch folije, ki poskrbijo za večjo stabilnost celotnega tovora, ki je naložen na paleto, v primeru težjih izdelkov pa zelo prav pridejo tudi povezovalni trakovi. Ti so lahko narejeni iz različnih materialov, od česar je odvisna tudi njihova vzdržljivost. Pri povezovanju palet oziroma tovora tako lahko izbirate med več možnostmi:

  • kovinski oziroma jekleni trakovi, ki veljajo za najmočnejše, najvzdržljivejše in najodpornejše;
  • PET-trakovi iz polietilena, ki so prav tako nadvse vzdržljivi ter se lahko uporabljajo tudi za povezovanje težjega tovora;
  • PP-trakovi, ki omogočajo preprosto manipulacijo in so cenovno zelo ugodni;
  • tekstilni kompozitni trakovi, s katerimi lahko nadomestite kovinske trakove ter prihranite.
Kovinski, plastični in kompozitni – povezovalni trakovi vseh vrst odlično zavarujejo tovor. Foto: Vendi d.o.o.
Kovinski, plastični in kompozitni – povezovalni trakovi vseh vrst odlično zavarujejo tovor. Foto: Vendi d.o.o.

Cenovno ugodna polnila za pakiranje

Zelo pomembno vlogo pri ustreznem pakiranju izdelkov imajo poleg pakirnega materiala tudi manjši pakirni dodatki, ki lahko močno vplivajo na raven zaščite izdelka med transportom ali skladiščenjem. Taki pomembni pakirni dodatki so polnila za pakiranje. Uporabljajo se za dodatno zaščito izdelkov, ki so pakirani v škatle ali kakšno drugo vrsto embalaže.

Polnila za pakiranje so še posebej pomembna pri transportu ali pošiljanju po pošti, saj lahko preprečijo poškodovanje oziroma premikanje izdelka v embalaži. Najpreprostejša možnost so polnila iz papirja, s katerimi lahko zapolnimo prostor v škatli ali drugi embalaži, podobno pa lahko uporabimo tudi napihljive blazinice, ki nadvse dobro zavarujejo vsak izdelek.

Že polnila za pakiranje iz papirja lahko dobro zavarujejo izdelke. Foto: Vendi d.o.o.
Že polnila za pakiranje iz papirja lahko dobro zavarujejo izdelke. Foto: Vendi d.o.o.

Kje kupiti kakovosten pakirni material?

Če iščete natanko določen pakirni material, je podjetje INTERCOMMERCE.SI, d. o. o., pravi naslov za vas. Na njihovi spletni strani si lahko ogledate širok nabor različnih možnosti, ki jih ponujajo. Na voljo so najrazličnejše pakirne rešitve in embalaža ter dodatki za pakiranje, predvsem pa boste pri njih vedno dobili strokoven nasvet, na podlagi katerega boste lahko izbrali najprimernejši pakirni material – praktičen za uporabo, kakovosten in cenovno ugoden.