Na delu so tudi plužne in posipne skupine. Foto: MMC RTV SLO
Na delu so tudi plužne in posipne skupine. Foto: MMC RTV SLO
Plima
Morje utegne jutri zjutraj poplaviti nižje dele obale. Foto: MMC RTV SLO
V delu države padavine ne pojenjajo

Zaradi novih padavin je bil promet upočasnjen v osrednji Sloveniji, na Dolenjskem, v Zasavju ter na Štajerskem in Koroškem. Prihajalo je tudi do zastojev. Na Dolenjskem sta s ceste zdrsnili dve tovorni vozili. Zaradi sneženja so na dolenjski avtocesti tovorna vozila izločali iz prometa. Na cesti Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič velja še vedno prepoved prometa za priklopnike in polpriklopnike.

Koristne informacije:
- Razmere na cestah
- Agencija RS za okolje

Dopoldne oslabitev sneženje
Sneženje je dopoldne ponehalo, oblačno bo ves dan, razen na Primorskem, kjer so mogoče zjasnitve. Novo pošiljko snega pričakujemo že v petek.

PONOČI ZVIŠANO PLIMOVANJE
Ponoči med 2. in 4. uro bo morje na mareografski postaji Koper preseglo 300 centimetrov, zato bo poplavilo nižje predele urbane obale.

Na Primorskem bo dež, sneg pa lahko preide v dež tudi po nižinah južne in vzhodne Slovenije. Mogoča bo poledica, na Primorskem pa burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do -1, na Primorskem okoli štiri, najvišje dnevne okoli ničle, na Primorskem okoli 9 stopinj C.

Tudi v soboto nas čakajo padavine, po nižinah predvsem v obliki dežja. V nedeljo bo pretežno oblačno, ponekod bodo še rahle padavine.

Višina snežne odeje (v centimetrih) danes ob 7. uri zjutraj:

Kredarica 230
Vogel 50
Lisca 38
Kočevje 31
Novo mesto 26
Postojna 25
Ljubljana 20
Celje 20
Rateče 11
Letališče Edvarda Rusjana Maribor 11
Murska Sobota 8
Slovenj Gradec 5

Vir: Arso

V delu države padavine ne pojenjajo