Zasnežene ceste na Bovškem. Foto: MMC RTV SLO/Mojca Dumančič
Zasnežene ceste na Bovškem. Foto: MMC RTV SLO/Mojca Dumančič
Sneg
Koncesionarji se s snežnimi plugi uspešno prebijajo tudi do najbolj odročnih domačij v vaseh Na Skali in Pod Skalo. Foto: MMC RTV SLO/Mojca Dumančič
Snežni kaos na gorenjski avtocesti
Obilen sneg znova zasul Gorenjsko

Cesta Čepovan-Most na Soči je zaprta zaradi snežnega plazu. Prometnoinformacijski center priporoča posebno previdnost voznikom na primorski avtocesti med Ravbarkomando in Senožečami ter v Vipavski dolini med Vipavo in Podnanosom, saj je tam zaradi ledenega dežja in dežja s snegom nevarnost poledice.

Že od jutra močno sneži tudi na območju Bleda, Bohinja in Kranjske Gore. Najslabše razmere so bile v Zgornjesavski dolini. V snežni nevihti je zapadlo blizu 30 centimetrov snega, poroča novinarka TV Slovenija Marjeta Klemenc.

Primorska dopisnica RTV slovenija Mojca Dumančič pa poroča, da na Bovškem in v Trenti sneži že 48 ur - snega je tako zapadlo že od 70 centimetrov do enega metra. "Vse ekipe so na terenu in plužijo, lokalne ceste so odprte, koncesionarji se s snežnimi plugi uspešno prebijajo tudi do najbolj odročnih domačij v vaseh Na Skali in Pod Skalo, tako da so domačini zjutraj lahko odšli na delo v dolino," še pravi Dumančičeva in dodaja, da je bilo danes v vrtcu in šoli v vasi Soča v Trenti vseh 18 malčkov in šolarjev, včeraj pa jim je pouk zaradi obilice snega odpadel.

O vremenskih nevšečnostih bodo dopisniki RTV Slovenija poročali tudi v Slovenski kroniki.

Močneje bo snežilo do četrtka dopoldne
Ponoči je zapadlo od enega do pet centimetrov snega. Sneženje se bo v sredo dopoldne od jugozahoda spet okrepilo, napoveduje dežurni vremenoslovec pri Agenciji RS za okolje Andrej Velkavrh. Danes so padavine predvsem na zahodnem delu Slovenije in v hribovitih predelih Slovenije, drugod pa so le občasne, je pojasnil. Močneje bo snežilo do četrtka dopoldne, zapade pa lahko do 20 centimetrov snega, v hribih severne Primorske in Julijskih Alp pa do 40 centimetrov.

Ste snežne utrinke, nevšečnosti ali težave na cestah ujeli v svoj objektiv? Fotografije nam lahko pošljete na lokalno@rtvslo.si.

Vremenska napoved za danes sicer kaže, da bo pretežno oblačno, občasno pa sonce lahko posije predvsem ob morju in v severovzhodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem do 9 stopinj Celzija. V sredo bodo najnižje jutranje temperature od -7 do -2, na Primorskem do 4, najvišje dnevne pa od -3 do 0, na Primorskem pa do 6 stopinj Celzija.

Snežni kaos na gorenjski avtocesti
Obilen sneg znova zasul Gorenjsko