V četrtek bo težišče obilnejših padavin v zahodni polovici Slovenije, v petek pa bo verjetno več dežja na vzhodu in severu države. Foto: BoBo
V četrtek bo težišče obilnejših padavin v zahodni polovici Slovenije, v petek pa bo verjetno več dežja na vzhodu in severu države. Foto: BoBo

Ponoči je ponekod v zahodni polovici Slovenije padlo od 40 do 50 milimetrov padavin, krajevno tudi do 80, je za Val 202 zjutraj povedal dežurni vremenoslovec Agencije RS za okolje (Arso) Timotej Kozelj. Kot so sporočili z Arsa, je do jutra največ dežja padlo na Otlici (87,2 mm), na Letališču Portorož (79), v Idriji (74,9) ter v Dolenjah pri Ajdovščini (71,3 mm).

Podrobnejšo vremensko napoved lahko preverite tukaj.

A večjih težav vreme, kot kaže dnevno poročilo Centra za obveščanje uprave za zaščito in reševanje, ni povzročilo. Podrto drevo sicer ovira promet na cesti Bled–Bohinj pri soteski. Zaradi padavin je lahko ponekod na cestah večja količina vode, poroča prometnoinformacijski center, ki zato svetuje, naj vozniki prilagodijo hitrost in varnostno razdaljo.

Dopoldne bodo v vzhodni, južni in osrednji Sloveniji še možne nevihte z močnimi nalivi, zaradi česar do popoldneva v teh delih še velja oranžno meteorološko opozorilo. Padavine bodo popoldne slabele in do večera od severozahoda ponehale.

V torek in sredo še sončno, od četrtka dalje znova padavine in občutnejša ohladitev

Kot je napovedal Kozelj, se bomo v torek zbudili v megleno oz. oblačno jutro s temperaturami od 8 do 14, ob morju pa okoli 16 °C. Megla oz. nizka oblačnost se bosta dopoldne razkadila, tako da bo torek po napovedih vremenoslovcev večinoma sončen, najvišje dnevne temperature pa bodo od 21 do 25, na Primorskem do 27 °C. V hribovitih krajih na zahodu države lahko popoldne nastane tudi kakšna kratkotrajna ploha.

Podobno vreme bo tudi v sredo, poletje pa naj bi se dokončno poslovilo v četrtek, ko naj bi se ob obilnejšem deževju tudi občutno ohladilo. Napoved je po navedbah Arsa še negotova, a trenutno kaže, da bo oblačno in deževno vreme vztrajalo od četrtka do sobote.

V četrtek bo težišče obilnejših padavin v zahodni polovici Slovenije, v petek pa bo verjetno več dežja na vzhodu in severu države. Meja sneženja se lahko spusti pod nadmorsko višino 1500 metrov, po nižinah pa bodo najvišje dnevne temperature okoli 11 °C, na Primorskem do 17 °C.

V nadaljevanju se bo verjetnost za padavine zmanjšala, več sončnega vremena bo verjetno v zahodni Sloveniji. Jutranje temperature bodo okoli 10, najvišje dnevne pa okoli 20 °C, še napovedujejo na Arsu.