Dež bo postopoma zajel vso državo. Foto: EPA
Dež bo postopoma zajel vso državo. Foto: EPA
Nihče si ne želi novih uničujočih neurij. Foto: MMC RTV SLO
Neurja povzročala preglavice

"Po mojih informacijah zaradi plazu ni bilo ogroženo nobeno človeško življenje. Je pa res, da odstranjevanje materiala še vedno poteka, zato imajo vozniki, ki so se ravno takrat znašli na tisti cesti. težave pri nadaljevanju svoje poti," je pojasnil Zakrajšek in dodal še, da bo odstranjevanje potekalo še najmanj nekaj ur. Policisti so promet medtem preusmerili čez Pokljuko.

Neurje besni nad Koroško
Deževje težave povzroča tudi na območju Raven na Koroškem in Slovenj Gradca. Na območju raven so gasilci odstranili smreki, ki sta padli na cestišče. Voda je zalila tudi lokalni cesti v Ravnah. V Slovenj Gradcu težave povzročajo meteorne vode.

Sunek vetra ustavil kabinsko žičnico na Krvavcu
Zaradi močnega sunka vetra se je samodejno ustavila kabinska žičnica na Krvavcu. V dveh kabinah so ostali ujeti trije ljudje, in sicer eden od zaposlenih in dve planinki. Po približno 50 minutah, ko so ugotovili, da na sistemu ni nobene napake, so s pomožnim motorjem žičnico spet pognali, je poročala TV Slovenija.

V Tolminu voda zalivala kleti
Po informacijah uprave za zaščito in reševanje je okoli 12. ure zaradi obilnih padavin meteorna voda zalila devet kleti oz. stanovanj v Tolminu, in sicer na Žagarjevi, Kosovelovi in Gregorčičevi ulici, na ulici Brunovega drevoreda, pa tudi kletne prostore več poslovnih objektov in klet osnovne šole. Zaradi nanosa materiala je zaprta tudi lokalna cesta Zadlaz-Tolminske Ravne.

Pozor! Nevarnost neurij tudi drugod po državi
Na agenciji za okolje sicer opozarjajo, da so popoldne, zvečer in ponoči mogoča krajevna neurja z močnimi nalivi in sunki vetra. Več dežja bo na zahodu in severu države. Še bo pihal jugozahodnik, ob morju jugo. Ponoči se bodo padavine od severa okrepile in zajele vso državo. Ohladilo se bo, zapihal bo okrepljen severni veter.

Je tudi vaš kraj zajelo neurje? Pomagajte nam pri poročanju in svoje fotografije ter videe delite z nami na Mojem spletu.
Ponoči se bo ohladilo, v gorah bo snežilo do okoli 1.700 metrov nadmorske višine. Na Gorenjskem bo sredi noči zapihal okrepljen severni veter, na Primorskem močna burja, ob obali sprva tudi tramontana.

V soboto zjutraj bodo padavine ponehale, čez dan se bo postopno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja. V nedeljo in ponedeljek bo večinoma jasno in sveže. Burja na Primorskem bo oslabela.

Neurja povzročala preglavice