Gasilci so večino težav že odpravili. Foto: BoBo
Gasilci so večino težav že odpravili. Foto: BoBo

Ob 17.45 so gasilci PGD Vuzenica posredovali zunaj naselja kraja Šentjanž nad Dravčami v občini Vuzenica, kjer je močan veter podrl več dreves na regionalno cesto Vuzenica-Trbonje, zato je bila cesta neprevozna. Gasilci so ovire odstranili.

Ob 18.29 so zaradi podrtega drevesa gasilci JZ GRS Kranj posredovali na cesti Kranj-Brnik v občini Šenčur. Drevo je že odstranjeno. Ob isti uri je veter podrl drevo na cesto Sp. Ribče-Sp. Prekar v občini Litija. Na kraj dogodka so odšli gasilci PGD Ribče, ki so drevo razžagali in odstranili.

V naselju Jelenska Reber v občini Litija so se zaradi močnega vetra podrle tri smreke. Ena je padla na stanovanjsko hišo in poškodovala streho. Gasilci so odstranili drevesa in streho pokrili s ponjavo.

Drevesa so podrta tudi na cesti Črnomelj-Tribuče, na Reški cesti v Ljubljani in na cesti v Igu, v Klemenčičevi ulici v Trebnjem nagnjeno drevo še vedno ogroža streho stanovanjske hiše.

Ob 17.43 so na Podgorski cesti v Velenju gasilci PGD Pesje in Velenje odstranili vrh mlaja, ki ga je odlomil močan veter, ob 18.12 pa je bila zaradi neurja v naselju Podpeca v občini Črna na Koroškem prekinjena dobava električne energije. Napako so odpravili delavci Elektra Celje.