Nedelja se je ponekod po državi končala s hudimi nalivi. Foto: MMC RTV SLO
Nedelja se je ponekod po državi končala s hudimi nalivi. Foto: MMC RTV SLO
Gasilci
Gasilci so imeli z izčrpavanjem vode kar nekaj dela. Foto: MMC RTV SLO

Nekaj pred 21. uro so morali tako gasilci posredovati v občini Cerklje na Gorenjskem, kjer so bile zaradi močnega deževja poplavljene kleti devetih objektov, nekaj deset minut pozneje pa se je podobno ponovilo še v Komendi. Tam so bili poplavljeni kletni prostori treh stanovanjskih objektov.

Vam vreme na vašem koncu povzroča nevšečnosti? Pomagajte nam pri poročanju in fotografije naložite na Moj splet. Hvala.


Arso: Nevarnost naraščanja potokov in hudournikov
Na Gorenjskem pa, kot omenjeno, ni le močno deževalo, temveč je neurje spremljal tudi močan veter. V vasi Voglje v občini Šenčur je podrl 200 let staro lipo, ki je bila pod varstvom kulturne dediščine. Posredovali so gasilci iz JZ-ja GRS-ja Kranj ter PGD-ja Voglje in Šenčur. Lipo so razrezali in odstranili s cestišča, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Da so mogoče v poznih večernih urah nevihte z nalivi, sunki vetra in točo, opozarja tudi Agencija RS za okolje. Obenem svari pred nevarnostjo naraščajočih manjših potokov in hudournikov v severni, vzhodni in deloma tudi osrednji Sloveniji.


Krajevne padavine in nevihte tudi v ponedeljek

Kaj pa pravi vremenska napoved za naprej? Ponoči bo delno jasno, večerne nevihte bodo ponehale. Proti jutru se bo predvsem v severni, vzhodni in ponekod v osrednji Sloveniji oblačnost znova povečala. Zjutraj in dopoldne se bodo tam pojavljale krajevne padavine, deloma nevihte. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v notranjosti Slovenije bodo ponekod še mogoče krajevne plohe in v hribovitem svetu tudi posamezne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, najvišje dnevne od 22 do 27, na Primorskem do 29 stopinj Celzija