Padavine, ki so zajele državo, so se ponekod spremenile v nevihte, občasno pa je padala tudi sodra. (fotografija je simbolična). Foto: MMC RTV SLO
Padavine, ki so zajele državo, so se ponekod spremenile v nevihte, občasno pa je padala tudi sodra. (fotografija je simbolična). Foto: MMC RTV SLO
Veter
Precej nevšečnosti je povzročil tudi veter (fotografija je simbolična). Foto: MMC RTV SLO

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je veter ponekod odkril strehe, pristojni pa so morali odstraniti tudi nekaj podrtih dreves. Zaradi burje s hitrostjo do 100 km/h pa je bila za nekaj ur zaprta cesta Podnanos-Ajdovščina za prikolice in vozila z ponjavami, lažja od 8 ton.

Voda zalila kleti
Najhuje je bilo na Primorskem in Notranjskem. V Postojni je voda zalila trafiko, v občini Sežana oz. vasi Križ pa je zaradi močnih padavin meteorna voda zalila kleti treh objektov. V Rakeku v občini Cerknica je zaradi močnih nalivov meteorna voda poplavila objekte na treh lokacijah, v naselju Podraga v občini Vipava pa je voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše.

Nevšečnosti povzročal tudi veter
Neurje z vetrom je največ škode povzročilo z razkrivanjem streh. V občini Črna na Koroškem močan veter dvignil streho gospodarskega poslopja na območju Ludranskega vrha. Okrepljen veter pa je po Sloveniji podiral tudi drevesa, in sicer v občinah Dravograd in Hrastnik.
Pečenko: Veter se bo ponoči okrepil
Kot je za MMC pojasnil meteorolog Andrej Pečenko, se v prihodnjem tednu pričakuje ohladitev, največ nevšečnosti pa bo povzročal prav veter. Po besedah Pečenka se bo ta ponoči okrepil, mogoči so sunki do 90 kilometrov na uro.

Sicer pa se bo po napovedih Arsa ponoči povsod razjasnilo, v torek pa bo v zahodni Sloveniji precej jasno, drugod delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo mogoče posamezne plohe, severni veter pa bo nekoliko oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 7, najvišje dnevne od 10 do 14, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

Temperature nižje ves teden
Temperature pa bodo nižje tudi v naslednjih dneh. Jutranje bodo okoli nič, na Babnem polju in v Ratečah tudi do minus štiri stopinje Celzija. Dnevne temperature se bodo v prihodnjem tednu gibale okoli 10 stopinj Celzija.

Snega še ne bo
Padavine, ki so zajele državo, so se ponekod spremenile v nevihte, občasno pa je padala tudi sodra. Meteorologi snega še ne pričakujejo, meja sneženja se je za zdaj ustavila pri 1300 metrih nadmorske višine.

Vabimo vas, da fotografije in videe vremenskih nevšečnosti objavite na Mojem spletu.