Prihodnje dni bo nebo oblačno, zjasnilo se bo v nedeljo. Foto: BoBo
Prihodnje dni bo nebo oblačno, zjasnilo se bo v nedeljo. Foto: BoBo

Četrtkov dan bo zaznamovan z občasnimi padavinami, a povprečnimi temperaturami nad 0 stopinj Celzija. Kakšno snežniko tako lahko pričakujejo le kraji, ki ležijo višje od 800 metrov nadmorske višine. Ponoči pa bodo padavine ponehale, po nižinah bo nekod nastala megla.

Sneg do nižin le v soboto
Tudi petek bo pretežno oblačen, s temperaturami, ki ne bodo padle pod 0 stopinj Celzija. Se bo pa s petka na soboto ohladilo in v rahlo zasneženo pokrajino se lahko v soboto zbudijo tudi tisti, ki živijo v nižinah.

A snega bo bolj za vzorec, pravijo vremenoslovci. Obdržal se bo le tam, kjer ga bo zapadlo več kot pet centimetrov. Sobotni dan lahko ponekod spremljajo tudi občasne senžne plohe.

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje bo v petek pihal okrepljen jugozahodni veter, ki bo najmočnejši od poldneva do polovice noči na soboto, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje. Po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije bodo najvišje hitrosti vetra od 50 do okoli 80 kilometrov na uro.
V višjih legah bo hitrost vetra dosegla tudi do 100 kilometrov na uro, po vrhovih Pohorja pa so možne hitrosti do okoli 120 kilometrov na uro, opozarja Arso. V prvih urah sobote bo ob prehodu hladne fronte zapihal zmeren severni veter, ki pa bo hitro oslabel in ponehal, so še zapisali.

Napovedane so nizke temperature
Ostale pa bodo nizke temperature, primerne za ta čas. Z zahodnim vetrom namreč doteka nad naše kraje hladnejši zrak. Tako je pred nami teden, ko se bo živo srebro ob jutrih redno ustavljalo na -6 ali -5 stopinj Celzija. Padavin pa na agenciji za okolje ne napovedujejo, saj se že v nedeljo kaže jasno nebo.