Sanacijska dela na cesti naj bi bila končana najpozneje v mesecu dni, je napovedal Gašperšič. Foto: MMC RTV SLO
Sanacijska dela na cesti naj bi bila končana najpozneje v mesecu dni, je napovedal Gašperšič. Foto: MMC RTV SLO
Skale pri Trbovljah odstranili

S ceste ob trboveljski cementarni bodo odpeljali nasuti material, potem pa bodo ocenili škodo, ki je nastala na cestišču in infrastrukturi, je pojasnil minister.

Poleg tega bo treba sanirati 350 metrov poškodovane ceste, poškodovani pločnik pa bo sanirala trboveljska občina. Sanacijska dela na cesti naj bi bila po pričakovanju Gašperšiča končana v mesecu dni.

Kot je že v ponedeljek povedala namestnica direktorja direkcije za infrastrukturo Ljiljana Herga sanacijo močno ovira pokriti vodotok pod cesto, poškodovani pa so tudi vodi.

Že ta teden bo pripravljeno inženirsko-geološko poročilo, ki bo opredelilo ukrepe na brežini.

Več ukrepov za varnost na cesti
Obstoječi obvoz bo po napovedih direkcije dodatno urejen. Na trasi obvoza iz Zagorja ob Savi proti Trbovljam bodo izvedli tudi nekatere ukrepe, ki bodo izboljšali varnost na cesti, na ožini pa bo s pomočjo semaforja vzpostavljen izmenično enosmerni pomet.

V krožišču v Zagorju bodo postavili dodatne oznake. Za montažni most, ki ima trenutno nosilnost 20 ton skupne mase, preverjajo možnost dodatnih ukrepov za povečanje nosilnosti za potrebe tovornega in avtobusnega prometa, ki sicer poteka po cesti, ki je zaradi podora zaprta.

Promet po cesti, ki povezuje tamkajšnjo železniško postajo in Trbovlje, zaradi velike gmote nasutega materiala še nekaj časa ne bo mogoč, zato lahko avtobusi začasno vozijo do železniške postaje in Hrastnika prek dvorišča, ki je v lasti trboveljske cementarne.

Zaradi podora, ki je krajanom Trbovelj in okoliških krajev prekinil povezavo med mestom in železniško postajo, so na Slovenskih železnicah mednarodnim vlakom, ki po voznem redu ustavljajo v Trbovljah, dodali postanek še v Zagorju.

Skale pri Trbovljah odstranili