V Kranjski Gori, kot kaže, močno sneži. Foto: www.kranjska-gora.si
V Kranjski Gori, kot kaže, močno sneži. Foto: www.kranjska-gora.si

Do večera se je meja sneženja dvignila na 1.200 metrov. V sredo zjutraj se bo meja sneženja še zadrževala na nadmorski višini okoli 1.000 metrov, nato pa se bo dvignila na okoli 1.300 metrov, so sporočili z Arsa.

Deževje se bo v zahodni Sloveniji nadaljevalo do četrtka, glavnino padavin pa pričakujemo v naslednjih 24 urah. Jutri so možne tudi nevihte. Bolj suho vreme lahko spet pričakujemo v četrtek, ko bodo ponekod še možne posamezne plohe. Brez padavin bo v petek in soboto, v nedeljo pa bo dež spet zajel zahodno Slovenijo.

Sneži tudi v vašem kraju?
Naložite fotografije na Moj splet.

Večji pretoki rek na zahodu, vendar brez poplav
Povečujejo se tudi pretoki rek. Srednji pretok imajo le reke v severovzhodni Sloveniji, pretoki drugih rek po Slovenji so veliki. Najmočnejše poraste pričakujejo v zahodni in jugozahodni Sloveniji. Predvsem Vipava in pritoki lahko poplavljajo v manjšem obsegu na območju pogostejših poplav. Narašča tudi gladina Krke, vendar glede na trenutne metorološke napovedi ni pričakovati poplav, nam je povedala dežurna hidrologinja Mojca Sušnik. V porečju Soče, Vipave in Idrijce lahko do srede zjutraj pade še med 50 in 80 milimetri dežja. Plimovanje morja bo danes in v sredo še povišano.

Naj pri tem voznike jeklenih konjičkov spomnimo, da se bliža 15. november, ko morajo imeti vozila obvezno zimsko opremo. To so zimske pnevmatike na vseh kolesih ali letne pnevmatike ter ustrezne snežne verige. Profili pnevmatik morajo biti globoki najmanj 3 mm.