Delavci v Cannesu so odpravljali posledice neurja. Foto: Reuters
Delavci v Cannesu so odpravljali posledice neurja. Foto: Reuters

Na francoski južni obali je močan veter z do 120 kilometri na uro povzročal do šest metrov visoke valove, ki so ponekod poplavili obalo. Valovi so v Cannesu, ki se pripravlja na filmski festival prihodnji teden, prevračali avtomobile. O žrtvah ne poročajo, lastniki trgovin in restavracij pa so potožili, da je gmotna škoda na njihovi lastnini velika. Iz Montpellierja so bili zaradi močnega vetra odpovedani poleti.

V Ariegu v Franciji je okoli 23.000 domov ostalo brez električne energije, ki naj bi jo po besedah pristojnih služb dobili v prihodnjih 48 urah. Carcassonne, kjer je temperatura v zadnjih dneh padla za 20 stopinj Celzija, je pobelil sneg. V Pirejenih so francoske oblasti izdale opozorilo pred snežnimi plazovi. Vremenoslovci napovedujejo, da se bo nenavadno vreme za ta letni čas nadaljevalo do konca tedna.

Sever Španije: Napovedan padec temperatur
Veter, dež in sneg so poskrbeli za kaos tudi na severu Španije. V Kataloniji so imeli vlaki velike zamude, ponekod so ostali brez elektrike, v nekaterih regijah so morali na avtomobile obvezno nadeti snežne verige. Meteorološka agencija je napovedala velik padec temperatur na tem območju. Snežilo naj bi nad 800 metri nadmorske višine.