Za popoldne in zvečer prognostiki napovedujejo močnejše nevihte, mogoča je tudi toča. Foto: Občina Kozje
Za popoldne in zvečer prognostiki napovedujejo močnejše nevihte, mogoča je tudi toča. Foto: Občina Kozje
Romunija (jezero Titan)
Konec tedna bo vreme primerno za skok v morje. Foto: Reuters/EPA
Pomoč Kozjancem po toči

Je neurje zajelo tudi vaše kraje? Slike lahko delite z nami na Mojem spletu.

O toči ponovno poročajo iz okolice Murske Sobote, natančneje iz občine Križevci. Prekmurje je sicer kratko neurje s točo zajelo že v zgodnjih dopoldanskih urah, vendar po trditvah naših uporabnikov škode ni bilo. Neurje s točo je takrat zajelo le ozek pas naselij Martjanci in Noršinci v občini Moravske Toplice, kjer naj bi nastalo nekaj škode na poljščinah. V Moravskih Toplicah so poškodovani avtomobili, ki so bili parkirani pred Termami 3000.
BODITE OPREMLJENI Z INFORMACIJAMI
- MMC-vreme
- Vremenska napoved - video
- Temperature morja in jezer
- Podatki samodejnih postaj

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da je neurje s točo nekaj po 16. uri zajelo kraj Muta na Koroškem. Tam je toča dosegala velikost jajca ter uničila nekaj ostrešij. Toča je padala tudi v Murski Soboti, na Goričkem in ponekod v Prlekiji.

Ob močnem nalivu je zvečer zalilo kletne prostore v naselju Černelavci, Pušča in Murska Sobota. Močan naliv je voznikom v Murski Soboti povzročil precej preglavic, saj so nekatere ulice poplavljene. Voda je vdrla tudi v nekaj kleti. Posledice niso tako hude kot tiste, ki jih je neurje v ponedeljek povzročilo na Kozjanskem, v Obsotelju in na Bizeljskem.


Uradna vremenska napoved:
V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bodo nastajale plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem do 20, najvišje dnevne do 21 do 29 stopinj C.

Obeta se svež konec tedna
V soboto in nedeljo bo delno jasno, v soboto bo še nekaj ploh, v nedeljo pa najverjetneje suho - predvsem bo pa bolj sveže. "Lahko gremo na morje, na morju bodo temperature okoli 30 ali malo pod 30 stopinj C, drugod pa nekako bližje 25 kot 30 stopinj C. Na morju kakšnih ploh in neviht ne bo in bo večinoma sončno vreme," dodaja Cedilnik.

Pomoč Kozjancem po toči