Narasli pohorski potoki in hudourniki so v občini Mislinja odnašali tudi dele cest. Foto: Televizija Slovenija (zajem zaslona)
Narasli pohorski potoki in hudourniki so v občini Mislinja odnašali tudi dele cest. Foto: Televizija Slovenija (zajem zaslona)

Potem ko se je hudo neurje pred skoraj natanko dvema letoma razbesnelo nad delom občine Mislinja in se je že takrat škoda zdela neverjetno velika, je po tokratnem še višja, je povedal župan Občine Mislinja Bojan Borovnik, ki si je tudi danes na terenu ogledoval posledice ujme. Župan upa, da bodo posledice lahko odpravili v enem letu.

Ne le potoki in hudourniki, poplavljala je tudi reka Mislinja, sicer pa je na terenu že dva dneva več ekip z gradbeno mehanizacijo, ki si prizadevajo, da bi vzpostavile ustrezno prevoznost lokalnih cest. S pitno vodo težav ni, težave z dobavo elektrike pa so že odpravili. Župan Borovnik, ki je ob videnem pretresen, se zahvaljuje za pomoč vsem gasilcem, zasebnikom z gradbeno mehanizacijo, Komunali Slovenj Gradec in vsem občanom, ki so prizadetim priskočili na pomoč.

Na območju Slovenj Gradca škoda precej manjša

Medtem je v sosednji Mestni občini Slovenj Gradec škoda manjša. Za zdaj jo ocenjujejo na okoli 130 tisoč evrov, od tega je na občinskih cestah za okoli 90 tisoč evrov škode, na gozdnih cestah je škoda ocenjena na 10 tisoč evrov, na kulturni dediščini, konkretno na Erčevi žagi in mlinu, je zaradi narasle vode nastalo po ocenah za 20 tisoč evrov škode. Škodo zaradi plazu na kmetijskem zemljišču na območju Golavabuke medtem ocenjujejo na 10 tisoč evrov, so pojasnili na slovenjgraški občini.

Zelo velika škoda je v nedeljskem neurju nastala tudi v občini Lovrenc na Pohorju, kjer pa podatke o škodi še zbirajo.

Ujma najbolj prizadela občino Mislinja