Meteorne vode povzročajo poplave. Foto: MMC RTV SLO/Beavis/Moj splet
Meteorne vode povzročajo poplave. Foto: MMC RTV SLO/Beavis/Moj splet
Mavrica
Ponekod so se padavine že umirile. Foto: MMC RTV SLO/Moj splet/Sine771
Preveč vode
Tudi to poletje se vreme noče in noče umiriti. Foto: MMC RTV SLO

Največ dela imajo gasilci trenutno na Koroškem in Štajerskem. V Mežici je hudourniški potok zaradi padavin nanesel večje količine zemlje in kamenja, tako da ogroža dve stanovanjski hiši; v Šmartnem pri Slovenj Gradcu pa je voda zalila cerkveni objekt.

Vam vreme na vašem koncu povzroča nevšečnosti? Pomagajte nam pri poročanju in fotografije naložite na Moj splet. Hvala.


Popoldne poplavljena poslopja tudi v osrednji Sloveniji in na Dolenjskem
Težave povzročajo tudi meteorne vode, ki poplavljajo kletne prostore hiš in drugih objektov. S takšnimi težavami se spopadajo na Spodnjem trgu v Lovrencu na Pohorju, v Bistrici ob Dravi in v Pekrah, je razvidno iz podatkov Uprave RS za zaščito in reševanje.

Močni nalivi so popoldne gasilce zaposlovali tudi v osrednji Sloveniji in na Dolenjskem, kjer je bilo kar nekaj dela s črpanjem poplavljenih poslopij.


Ponoči se bo začelo jasniti
V agenciji za okolje zaradi močnejših krajevnih nalivov opozarjajo na možnost naraščanja manjših vodotokov in hudournikov, možni pa so tudi površinski nanosi zemljine in drobirja.

Ponoči se bodo nevihte umirile in začelo se bo jasniti. Jasno bo tudi sobotno jutro, popoldne pa so spet napovedane krajevne plohe.

Ponekod so se prožili zemeljski plazovi
Dež, ki zadnje dni moči državo, je povzročil tudi nekaj nevščnosti. V četrtek je tako zalivalo ceste in kleti, ponekod so ostali tudi brez elektrike.

Na območju občine Sevnica je zaradi padavin voda zalila cestni podvoz na Blanci, kletne prostore stanovanjske hiše ter prostore policijske postaje v Sevnici. Na cesti Brestanica-Pijavško na območju občine Krško je plaz zasul polovico cestišča. V kraju Dolenji Leskovec pa je zemeljska plazina vdrla v dva stanovanjska objekta, je poročal Radio Slovenija.

Meteorno vodo so morali črpati tudi iz poslovnih prostorov v Podlubniku v občini Škofja Loka ter iz večstanovanjskih in poslovnih prostorov na Savski Loki v občini Kranj.

O težavah zaradi meteornih vod so poročali tudi iz Maribora, Novega mesta, Trebnjega, Črne na Koroškem in Raven na Koroškem. V Laškem pa je zaradi udara strele in izpada daljnovoda brez elektrike ostalo okoli 300 gospodinjstev.