Zjutraj in del dopoldneva bo še snežilo. Foto: MMC RTV SLO/Ana Svenšek
Zjutraj in del dopoldneva bo še snežilo. Foto: MMC RTV SLO/Ana Svenšek
Sneg
Zbudili smo se v zasneženo jutro. Foto: Uporabnica Mojega spleta branka22
Sneg je spet povzročal slabo voljo med vozniki

Sobota bo na severovzhodu suha, drugod lahko pričakujemo rahlo sneženje. Na Primorskem bo po nižinah deževalo.


Največ snega je po navedbah agencije za okolje zapadlo v Kočevju, kjer se je snežna odeja odebelila za 17 centimetrov. V Kočevju imajo tako zdaj 54 centimetrov snega. Najmanj snežnih padavin je bilo v Postojni, le pet centimetrov.

Na širšem mariborskem območju je zapadlo do 20, v višjih legah do 40 centimetrov snega. Na Koroškem je v zgodnjih jutranjih urah zapadlo okoli 15 centimetrov snega, v višjih predelih na Kopah in Graški gori ter na področju Črne in Ribnice na Pohorju pa tudi do 30 centimetrov.

Višina snega v cm

Kredarica

290

Rateče

71

Lisca

57

Kočevje

36

Novo mesto

31

Celje

26

Letališče J.Pučnika LJ

24

Ljubljana

21

Slovenj Gradec

18

Letališče E. Rusjana MB

17

Murska Sobota

17

Letališče Cerklje ob Krki

17

Črnomelj

15


Promet je upočasnjen
Na dolenjski avtocesti med Smlednikom in Dobruško vasjo v smeri proti Ljubljani je zaradi zdrsa tovornega vozila zaprt vozni pas. Vozilo je zdrsnilo tudi na cesti Soteska-Črmošnjice pri Starih Žagah, zato promet poteka izmenično enosmerno. Zaradi okvare vozil je na štajerski avtocesti med Blagovico in predorom Podmilj proti Mariboru zaprt počasni pas. Vožnja je za priklopnike in polpriklopnike prepovedana na cestah Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič, Idrija-Godovič, Podnanos-Razdrto, Kobarid-Bovec. Zgoščen je promet na cesti od Brnika proti Kranju. Cesti čez Vršič in Pavličevo sedlo sta zaprti, na prelazu Ljubelj pa so na avstrijski strani obvezne verige.

Zaradi podrtih dreves so zaprte ceste lokalna cesta Trebež-Javorniški Rovt, Krnica-Radovna in Sp. Gorje-Radovna, zaradi zasneženega cestišča pa so zaprte ceste Dolenja Trebuša - Oblakov vrh, Mojstrana-Vrata in Dragarji-Medvedjek-Draga, ki je v zimskem času vedno zaprta.

Vabimo vas, da svoje fotografije vremenskega stanja v državi delite z nami na podstrani Moj splet.

Sneg je spet povzročal slabo voljo med vozniki