Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Besede na vrtiljaku • oddaje

Besede na vrtiljaku Jezikovni priročniki, jezikovni nasveti na spletu, Johann Wolfgang Goethe

16.10.2018

O jezikovnih priročnikih in številnih bolj ali manj kompetentnih jezikovnih nasvetih, ki jih najdemo na spletu; v drugem delu pa o Trpljenju mladega Wertherja nemškega literarnega velikana Johanna Wolfganga Goetheja v sklopu ponovitev oddaj o obveznem branju pri pouku slovenščine za dijake srednjih šol.

Besede na vrtiljaku Slovensko ali knjižno?

18.09.2018

Gostji Natalije SInkovič sta bili doktorici Melita Zemljak Jontes in Simona Pulko.

Besede na vrtiljaku Jezikovna kultura oziroma pismenost

17.04.2018

V oddaji je dr. Alenka Valh Lopert razmišljala o jezikovni kulturi oziroma pismenosti; srednješolcem, ki so tik pred maturo, pa je namenjen poglobljen pogled v eno od knjig za maturitetni esej Ubežni delci Anne Michaels. Pripravila Natalija Sinkovič. www.radiomaribor.si

Besede na vrtiljaku Pogovor z dr. Igorjem Saksido

18.07.2017

V tokratni oddaji Besede na vrtiljaku se je Simona Kopinšek pogovarjala z doktorjem Igorjem Saksido o položaju slovenske otroške in mladinske književnosti.

Besede na vrtiljaku Predlogov za poletno branje

20.06.2017

Besede na vrtiljaku se počasi odpravljajo na počitnice, tako kot otroci in mladostniki, zato smo pripravili izbor knjižnih predlogov za poletno branje. Avtorica Simona Kopinšek.

Besede na vrtiljaku Aljoša Harlamov, Rok Trkaj, Igor Saksida.

16.05.2017

Simona Kopinšek je oddajo namenila raperskim pesmim in besedilom ob izidu knjige Kla kla klasika Roka Trkaja in Igorja Sakside ter zbirke raperskih pesmi za mlade Ti si čist normalen. Gostje so bili urednik Aljoša Harlamov, ustvarjalec Rok Trkaj ter urednik in profesor Igor Saksida.

Besede na vrtiljaku Slovenski dnevi knjige

18.04.2017

Z oddajo Valovanje besed se Radio Maribor tudi letos tradicionalno pridružuje festivalu Slovenski dnevi knjige v Mariboru. Vabljeni k poslušanju izbranih besedil, v katerih je osrednji junak prav naše mesto. Pripravila Simona Kopinšek.

Besede na vrtiljaku Bojan Macuh: Pridi, Loki, greva

11.04.2017

Oddajo Besede na vrtiljaku tokrat namenjamo pogovoru s pisateljem, sociologom, predavateljem Bojanom Macuhom. Napisal je več knjižnih del, nazadnje je v zbirki Frontier izšel njegov mladinski roman Pridi, Loki, greva, ki v ospredje postavlja težave odraščajočega Simona, medgeneracijsko družinsko življenje, starševsko odsotnost, ob tem tudi blagodejno sobivanje človeka z živalmi. Pripravila Simona Kopinšek.

Besede na vrtiljaku Indijske pravljice & Sončnica na rami

21.03.2017

Pri založbi Sodobnost je v prevodu Dušanke Zabukovec izšla zbirka Indijske pravljice, ki smo jo ob pesniški antologiji pesmi za otroke Sončnica na rami Mladinske knjige predstavili v tokratni oddaji. Pripravila Simona Kopinšek in Goran Glavičič.

Besede na vrtiljaku Zvezdica zaspanka in Hiša št. 3

28.02.2017

V februarski oddaji Besede na vrtiljaku smo se spomnili na ustvarjalno dediščino Franeta Milčinskega Ježka in Ele Peroci. Med drugim vabljeni k poslušanju odlomka znamenite Ježkove radijske igre Zvezdica zaspanka in pesmi Ele Peroci.

Besede na vrtiljaku Izbrana poezija o zimi

17.01.2017

Januarsko oddajo Besede na vrtiljaku smo začeli s čilsko pravljico Sedem čudodelnih rudarjev in nadaljevali z izbrano poezijo o zimi. V tem duhu je bil tudi glasbeni del oddaje, ki je bo sklenil odlomek iz mladinskega romana Razred Nike Matanović.

Besede na vrtiljaku Manica Klenovšek Musil

20.12.2016

V oddaji smo gostili avtorico izvirnih slikanic Manico Klenovšek Musil, oddajo pa smo začeli z indijansko zgodbo o pogumu, Mali oblak. Pripravila Simona Kopinšek.

Stran 1 od 4
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov