Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Čas, prostor in glasba • oddaje

Čas, prostor in glasba Čas, prostor in glasba

16.10.2024

Glasba je umetnost, ki deluje v določenem času. Da jo prav razumemo, potrebuje svoj prostor. Prostor je za poslušanje glasbe pomemben, čas je ne obhoden.

Čas, prostor in glasba Improvizacija in svoboda misli: Preludiji

09.10.2024

Preludij je najstarejša izvirna oblika inštrumentalne glasbe. V preludijih se izkazujeta improvizacija in svoboda misli.

Čas, prostor in glasba Modrost hitrih sprememb (57) - Prijazen do umetnosti

02.10.2024

Za sedeminpetdeseto oddajo iz cikla 'Modrost hitrih sprememb' je avtor glavnino zapisa posvetil programu Ars. Naslovil ga je Prijazen do umetnosti.

Čas, prostor in glasba Kraljestvo zvoka - Varšavski koncert

25.09.2024

Glasba nastaja spontano, kot odsev navdiha, nastaja pa tudi za posebne priložnosti in namene. V slogovnem obdobju romantike je glasba kraljevala v koncertnih dvoranah. Ko so prišli drugačni slogi, ko se je glasba navzela ekspresionističnega duha, se je romantika preselila drugam, tudi k filmu. Dvajseto stoletje je umetnosti ponudilo različnost. Pravila so se spremenila, ponekod poenotila, drugod razvrednotila. Richard Addinsell je napisal Varšavski koncert, ki je kot filmska glasba prerasel svoj prvinski namen. John Adams pa je s skladbo Nauk o harmoniji prestopil tok nove glasbe, ki ga je zarisala druga dunajska šola. Ustvaril je dopadljivo glasbo.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov