Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Euranet Plus - Eurofokus • oddaje

Euranet Plus - Eurofokus Ravnanje Evropske unije v multipolarnem svetu

20.09.2024

V prispevku Euranet Special - Can EU do this? pa tokrat o tem kako naj bi Evropska unija delovala v multipolarnem svetu. Vabljeni k poslušanju!

Euranet Plus - Eurofokus Pregled dogajanja in top story

20.09.2024

Preverili smo novosti in aktualnosti iz Evrope in Evropske unije. Podrobneje smo preverili tudi kako je Ursula Von Der Leyen predstavila svojo ekipo bodočih komisark in komisarjev.

Euranet Plus - Eurofokus EU SPECIAL - Ali šola uči pravih veščin za prihodnost?

13.09.2024

Četrta industrijska revolucija, ki temelji na digitalizaciji, zahteva nova znanja. Nova delovna mesta, ki morda danes sploh še ne obstajajo, bodo od posameznikov zahtevala predvsem reševanje problemov, razmišljanje izven okvirjev in prilagajanje na novosti. Ali šola uči pravih veščih za prihodnost?

Euranet Plus - Eurofokus EURANET PLUS - PREGLED

13.09.2024

Tokrat izpostavljamo težko pričakovano poročilo italijanskega premiera Maria Draghija o prihodnji konkurenčnosti evropskega gospodarstva, napovedano nemško uvedbo začasnega nadzora na kopenskih mejah z vsemi njenimi sosedi in zaplete pri potrditvi evropske komisarke iz Slovenije Marte Kos.

Euranet Plus - Eurofokus EU SPECIAL - Digitalne kompetence in tehnološke vrzeli v EU

06.09.2024

Velika večina državljanov EU je navdušena nad tehnološkim razvojem, ki ga omogoča digitalizacija naših družb. Raziskava iz EU, objavljena v začetku julija, je pokazala, da skoraj tri četrtine Evropejcev meni, da jim digitalizacija vsakodnevnih javnih in zasebnih storitev lajša življenje. Kako pomembne so torej digitalne kompetence in kje je največji primanjkljaj Slovenije na področju digitalizacije, lahko slišite v nadaljevanju oddaje. Prispevek je pripravila Nataša Godec.

Euranet Plus - Eurofokus EURANET PLUS - pregled

07.09.2024

V poslanske klopi so se vrnili tudi evropski poslanci, jeseni bo tudi za njih veliko dela. Že zdaj pa ima polne roke dela predsednica EK Ursula von der Leyen, ki ima na mizi imena vseh kandidatov za evropske komisarje. V pregledu tedna seveda nismo izpustili dogajanja na 19. Strateškem forumu Bled.

Euranet Plus - Eurofokus Kako narediti turizem pravičnejši za vse?

26.07.2024

Množični turizem je v porastu, v Evropi naj bi letos presegel številke pred covidom. Raziskave kažejo, da je 85 % turizma koncentriranega le na 5 % svetovnega kopna. Nekatera evropska mesta dobesedno pokajo po šivih, zlasti na vrhuncu turistične sezone. Na eni strani množični turizem veliko daje, na drugi pa tudi veliko vzame. Še kako pomembno je iskati pravično ravnovesje med interesi turistične industrije in na drugi strani lokalnega prebivalstva.

Euranet Plus - Eurofokus Vlada potrdila kandidaturo Tomaža Vesela za evropskega komisarja

27.07.2024

Srbija in EU podpisali sporazum o strateškem partnerstvu o trajnostnih surovinah Avgustovsko neformalno zasedanje zunanjih ministrov članic EU v Bruslju in ne v Budimpešti Evropska komisija Slovenijo pozvala k ureditvi financiranja RTV-ja Vlada potrdila kandidaturo Tomaža Vesela za evropskega komisarja

Euranet Plus - Eurofokus Prostovoljstvo med mladimi

24.07.2024

Kako razširjeno je prostovoljstvo med mladimi oziroma generacijo Z? Zakaj so se odločili, da bodo prostovoljci? Kakšne izkušnje jim prinaša prostovoljstvo in kako jim pomaga na izobraževalni ali poklicni poti? Kaj pa čas in denar? Prisluhnite mnenjem in izkušnjam mladih prostovoljcev v okviru Slovenske filantropije v Mariboru.

Euranet Plus - Eurofokus Ursula von der Leyen v evropskem parlamentu potrjena za drugi mandat

20.07.2024

Teden je zaznamovalo ustanovno zasedanje Evropskega parlamenta v Strasbourgu. Poslanci so za nov petletni mandat na čelu komisije izvolili Ursulo von der Leyen, predsednica Evropskega parlamenta ostaja Roberta Metsola.

Euranet Plus - Eurofokus Ali naredi Evropska unija dovolj za zagotavljanje kakovosti hrane?

17.07.2024

Politika EU o kakovosti in varnosti hrane zajema vsa področja od vil do vilic. Kljub visokim standardom in ustrezni zakonodaji, pa se še vedno pojavljajo zavajajoče prakse, kot so izdelki dvojne kakovost in pojav skrčflacije. Ali je hrana, ki jo uživamo v EU kakovostna?

Euranet Plus - Eurofokus Letošnji junij bolj vroč kot katerikoli drug junij do zdaj

13.07.2024

V oddaji Euranetplus tokrat izpostavljamo vrh zveze Nato, ki je potekal v Washingtonu in na katerem so se voditelji zavzeli za nadaljnjo podporo Ukrajini. Evropska služba za spremljanje podnebja je sporočila, da je bil letošnji junij bolj vroč kot katerikoli drug junij do zdaj, v Evropskem parlamentu pa so ustanovili novo skrajno desno politično skupino Domoljubi za Evropo.

Stran 1 od 45
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov