Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Gremo plesat • oddaje

Gremo plesat S člani Radijskega kluba Gremo plesat Radia Koper smo obiskali Sarajevo!

14.10.2024

Ob 90-letnici Slovenskega društva Cankar, smo Slovencem v BiH pripravili »slovenski dan«, na katerem so nastopili tudi Primorski fantje. Prisluhnite reportaži, v katerih boste slišali tudi zgodbe ljudi primorskih korenin, ki so v naš mikrofon delili svoje življenjske pripovedi.

Gremo plesat Ponovitev prispevka »Obrednost in grešnost ljudskega plesa«, avtorja Mirka Ramovša – posthumno, naši gostje pa so tudi zmagovalci letošnjega Maroltovega srečanja. Ob 75-letnici delovanja so to člani FS ŽKUD Tine Rožanc.

30.09.2024

Priznani etnokoreolog je za oddajo Gremo plesat, v letih 2012 in 2013 ustvaril serijo dvanajstih oddaj »Podobe slovenskega ljudskega plesa«. Nocoj predstavljamo sedmi del z naslovom »Obrednost in grešnost ljudskega plesa«. Gostimo pa tudi umetniškega vodjo FS Tine Rožanc Gašperja Tomana in asistentko Nino Mažgon Muller. Plesalci letos slavijo 75-letnico delovanja in so prejemniki treh nagrad Maroltovega srečanja.

Gremo plesat Člani Radijskega kluba Gremo plesat Radia Koper potujejo v Sarajevo

23.09.2024

Počastili bomo 90-letnico Slovenskega kulturnega društva Ivan Cankar ter doživeli slovenski in bosanski dan v Domu oboroženih sil, se družili z ustvarjalci sarajevske RTV – BHRT in s člani KD Proleter. Zakaj se društvo imenuje po slovenskem pisatelju Ivanu Cankarju? Gostje oddaje so: literarni zgodovinar prof. ddr. Igor Grdina, predsednica društva Ivan Cankar Verica Džindo ter učiteljica slovenščine in slovenske kulture v Sarajevu prof. Mateja Kregar.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov