Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Valovanje besed • oddaje

Valovanje besed Fran Levstik , Astrid Lindgren

20.11.2018

Ob jesenskem spominjanju na življenje in delo Frana Levstika smo v oddaji predvajali recital njegovih izbranih pesmi. Spomnili smo se tudi leta 1907 rojene Anne Emillie – Astrid Lindgren, švedske avtorice slavne Pike Nogavičke. Pripravila Simona Kopinšek.

Valovanje besed Sin, Andrej Nikoalidis

13.11.2018

Tokrat predstavljamoroman Sin pisatelja Andreja Nikoalidisa, ki je leta 2011 za to delo prejel nagrado EU. Roman je ravnokar izšel v slovenskem prevodu.

Valovanje besed VESOLJE, ME SLIŠIŠ? in OBMIRUJ, NATO ODIDI

06.11.2018

Večerno oddajo Valovanje besed smo zapolnili s predstavitvijo romana VESOLJE, ME SLIŠIŠ? mladega kitajskega avtorja Jacka Chenga in uspešnico OBMIRUJ, NATO ODIDI pisatelja Johna Boyna. Oddajo je pripravila Simona Kopinšek.

Valovanje besed Roman Otok & roman Med dejanji

23.10.2018

Z bralnim odlomkom smo predstavili nov roman Avgusta Demšarja, OTOK, in roman Med dejanji, angleške avtorice Virginie Woolf. Oddajo je pripravila Simona Kopinšek.

Valovanje besed Taja Kramberger in Barbara Pogačnik

02.10.2018

V oddaji boste slišali poezijo pesnic Taje Kramberger in Barbare Pogačnik in spoznali vsebino romana Dnevnik žene v belem francoskega avtorja Andrea Soubirana. Avtorica Simona Kopinšek.

Valovanje besed David Bedrač

25.09.2018

Gost večerne oddaje Valovanje besed je bil pesnik in pisatelj David Bedrač. Po mnogih pesniških zbirkah je med bralke in bralce nedavno prišla njegova zbirka kratkih zgodb Ubijalci časa. Oddajo je pripravila Simona Kopinšek.

Valovanje besed Matilda - Vaje v pozabljanju - Čudežno potovanje

04.09.2018

Novo sezono torkovih večernih literarnih druženj v oddaji Valovanje besed začenjamo z literarno pokušino treh odličnih knjig: in sicer z branimi odlomki legendarnega romana Matilda, britanskega pesnika in pisatelja Roalda Dahla, nadaljevali smo z romanom Vaje v pozabljanju, indijske avtorice Anite Nair, končali pa z romanom Čudežno potovanje Edwarda Tulana, pisateljice Kate DiCamillo. Pripravila Simona Kopinšek.

Valovanje besed Jože Tisnikar

10.07.2018

Valovanje besed tokrat namenjamo spominu na slikarja Jožeta Tisnikarja, ki so se mu ob 20. obletnici smrti poklonili tudi v Slovenj Gradcu, in sicer z veliko razstavo Smrt ni konec.

Valovanje besed MANČKARADA in Suzana Tratnik

12.06.2018

Tokratna oddaja je namenjena antologiji Mančkarada, ki je izšla ob jubileju ilustratorja Marjana Mančka. Gostili smo tudi pisateljico Suzano Tratnik, letošnjo prejemnico nagrade DESETNICA za roman Tombola ali življenje.

Valovanje besed roman Prva dama , poezija Kristine Kočan

29.05.2018

Valovanje besed pa prinaša predstavitev romana Prva dama, nov roman Stanke Hrastelj – s prebiranjem odlomkov, prebrali pa smo tudi eno znamenitih pesmi Andreja Brvarja, lirični trenutek pa je zaznamovala poezija Kristine Kočan.

Valovanje besed Ana Šalamun & dr. Dragica Haramija

22.05.2018

V oddaji Valovanje besed smo ob izidu knjige Posmrtni boj svetovno priznanega pesnika Tomaža Šalamuna gostili njegovo hčer, ilustratorko Ano Šalamun. Vabimo pa tudi k poslušanju pogovora z dr. Dragico Haramija, predsednico Društva Bralna značka, ob koncu oddaje pa še k večernemu liričnemu grižljaju. Oddajo je pripravila Simona Kopinšek.

Valovanje besed Mojca Kumerdej

08.05.2018

V oddaji Valovanje besed smo predvajali posnetek pogovora s pisateljico Mojco Kumerdej, osrednjo gostjo pravkar minulega 21. literarnega festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru. Pripravila Simona Kopinšek.

Stran 1 od 8
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov