Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Z vami v kuhinji • oddaje

Z vami v kuhinji Stročji fižol s papriko in smetano

19.10.2024

Našo radijsko kuhinjo smo tokrat namenili fižolu. Izvedeli boste katere začimbe se ujemajo s fižolom, kako pripraviti lažni fižol z ocvirki in podroben recept za stročji fižol s papriko in smetano.

Z vami v kuhinji Domača čokolada

12.10.2024

Čokolada je gotovo ena izmed najbolj priljubljenih sladic, po kateri radi posežejo predvsem otroci, pa tudi odrasli. Na trgovskih policah najdemo zelo veliko najrazličnejših vrst in okusov, toda prav posebna je tista, ki jo naredimo doma sami in to po receptu kuharice Urške.

Z vami v kuhinji Kremna gobja juha z ajdovo kašo

05.10.2024

Sezona gob je tu, zato smo našo radijsko kuhinjo tokrat posvetili prav tem okusnim gozdnim sadežem. Izvedeli boste, kaj so osnove za dobro gobjo juho, kako pridobiti pristni gobji okus iz manj aromatičnih vrst gob in katere začimbe sovpadajo z gobami. Zaupali pa smo vam še podroben recept, tokrat za pripravo kremne gobje juhe z ajdovo kašo.

Z vami v kuhinji Bogata vegi torta

24.01.2024

Vedno več ljudi se odloča za uživanje hrane, ki ne vsebuje živil živalskega izvora. Vendar to ne pomeni, da se je potrebo posloviti od raznolikosti okusov in gurmanskih užitkov, saj je veganska kuhinja veliko bolj pestra, kot mislimo. Kuharica Urška nam je tokrat predstavila recept za bogato vegi torto.

Z vami v kuhinji Pečene fige s sirom in slanino

20.01.2024

V naši radijski kuhinji tokrat o enostavnih slavnostnih prigrizkih za zimska druženja. Izvedeli boste, kako porabiti ostanke mesnin, kako predpripraviti jedi, da imamo čim več časa za goste, kuharica Mojca pa vam bo zaupala še podroben recept za pripravo pečenih fig s sirom in slanino. ZA 8 GOSTOV: 16 svežih fig 16 kock sira 16 rezin slanine Malo rdečega vina rožmarin Fige nekoliko zarežemo ob peški in v zarezo porinemo kocko sira. Figo ovijemo z rezino slanine.. Fige položimo v pekač in pečemo 10 minut pri 170°C. Poškropimo jih z rdečim vinom in začinimo z malo rožmarina. Še tople postrežemo.

Z vami v kuhinji Vlita gibanica

13.01.2024

Gibanica je preprosta, okusna in predvsem stara tradicionalna sladica na Štajerskem, ki jo gospodinje vse redkeje pripravljajo. Kuharica Urška pa je pripravila recept za nekoliko drugačno, vendar prav tako okusno sladico, vlito gibanico.

Z vami v kuhinji Pirini krekerji z lovorjem

06.01.2024

V radijski kuhinji vam bomo tokrat zaupali katera so preprosta kulinarična darila. Izvedeli boste tudi kaj so značilnosti kakovostnih krekerjev in s čim jih lahko ponudite. Kuharica Mojca pa bo predstavila še podroben recept za pripravo pirinih krekerjev z lovorjem.

Z vami v kuhinji Štajerska juha

30.12.2023

Štajerska juha je tradicionalna slovenska jed na žlico, pripravljena samo z zelenjavo in brez dodatka mesa. Zelo je krepčilna, zato je danes priljubljena kot obrok, ki si ga privoščimo po neprespani noči, pogosto pa se postreže tudi ob zaključku poročne gostije in silvestrovanja. Recept je pripravila kuharica Urška Šobak.

Z vami v kuhinji Tatarski biftek iz jelenovega fileja

23.12.2023

V radijski kuhinji se bomo tokrat posvetili bifteku – tokrat malo drugače. Izvedeli boste iz katerega mesa je varno pripravljati tatarski biftek, kako ravnati s tatarskim biftekom med postrežbo, kaj postreči zraven razen toasta in še podroben recept za pripravo tatarskega bifteka iz jelenovega fileja.

Z vami v kuhinji Domači kremni namaz

16.12.2023

Domači kremni namazi so veliko boljši od industrijskih različic. Pa ne le zaradi okusa in teksture, predvsem so pomembne sestavine, ki jih imamo zmeraj doma. Ti namazi tudi ne vsebujejo aditivov in druge nepotrebne navlake za zgoščanje in podaljšanje roka trajanj. Kuharica Urška nam tokrat ponuja recept za pripravo okusnega domačega kremnega namaza.

Z vami v kuhinji Kostanjev namaz z lisičkami

09.12.2023

Tokratno radijsko kuhinjo so zaznamovali kostanji. Če ste si morda kakšen kilogram tega okusnega jesenskega sadeža shranili v zmrzovalno skrinjo, smo vam v oddaji zaupali vsestansko uporabnost kostanja v kulinariki, izvedeli ste, kako ga najlaže olupite in kot zanimivost – katere države so najbolj znane po uporabi kostanja. Naša kuharica Mojca, pa je povedala še podroben recept za pripravo kostanjevega namaza z lisičkami.

Z vami v kuhinji Pščenični tomerli

02.12.2023

Tomerli še danes vzbujajo nostalgijo starejših prebivalcev Štajerske po takratni »babičini kuhinji« in mladostni razigranosti, ki so jo dopolnjevali sicer skromni, toda z ljubeznijo narejeni prigrizki. Jed je bila zaradi svoje preprostosti, hitre priprave in sestavin, ki so običajno bile pri roki, velikokrat na mizi.V radijski kuhinji je recept za pšenični tomerl ali babjo jezo pripravila kuharica Urška Šobak.

Stran 1 od 37
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov