Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
"Kuharica pridna, čedna, je vse hvale vredna!" To je ena od misli, ki so jih slovenske babice nekoč izvezle v blago, obešeno nad štedilnikom. Danes te stenske prte najdemo skorajda le še v muzejih. Da je kuhanje veščina in obenem vrednota, pravi primorska kuharica Emilija Pavlič. Zase pravi, da je kuharica, ne pogrejevalka hrane, ker kuha po receptu, medtem, ko pogrejevalci hrane potrebujejo navodilo za pripravo. Smilja Baranja se je o tem, kako pomembno je znati kuhati in drobnih modrostih pogovarjala tudi z etnologom, dr. Bojanom Knificem.
1637 epizod
Dopoldan in pol je magazinsko zasnovana oddaja, ki jo pripravljamo skupaj s sodelavci v uredništvu razvedrilnih oddaj. Oddaja vsebuje raznolike vsebine, ki zajemajo tako svetovalne rubrike, športne reportaže, glasbena glasovanja, kulinarične kotičke, nagradne igre, kulturne napovednike in oglašanja v živo.
"Kuharica pridna, čedna, je vse hvale vredna!" To je ena od misli, ki so jih slovenske babice nekoč izvezle v blago, obešeno nad štedilnikom. Danes te stenske prte najdemo skorajda le še v muzejih. Da je kuhanje veščina in obenem vrednota, pravi primorska kuharica Emilija Pavlič. Zase pravi, da je kuharica, ne pogrejevalka hrane, ker kuha po receptu, medtem, ko pogrejevalci hrane potrebujejo navodilo za pripravo. Smilja Baranja se je o tem, kako pomembno je znati kuhati in drobnih modrostih pogovarjala tudi z etnologom, dr. Bojanom Knificem.
Neveljaven email naslov