Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
20.08.2021 14 min

Obvladanje kuharskih veščin je zlata vredno

"Kuharica pridna, čedna, je vse hvale vredna!" To je ena od misli, ki so jih slovenske babice nekoč izvezle v blago, obešeno nad štedilnikom. Danes te stenske prte najdemo skorajda le še v muzejih. Da je kuhanje veščina in obenem vrednota, pravi primorska kuharica Emilija Pavlič. Zase pravi, da je kuharica, ne pogrejevalka hrane, ker kuha po receptu, medtem, ko pogrejevalci hrane potrebujejo navodilo za pripravo. Smilja Baranja se je o tem, kako pomembno je znati kuhati in drobnih modrostih pogovarjala tudi z etnologom, dr. Bojanom Knificem.


Dopoldan in pol

1637 epizod


Dopoldan in pol je magazinsko zasnovana oddaja, ki jo pripravljamo skupaj s sodelavci v uredništvu razvedrilnih oddaj. Oddaja vsebuje raznolike vsebine, ki zajemajo tako svetovalne rubrike, športne reportaže, glasbena glasovanja, kulinarične kotičke, nagradne igre, kulturne napovednike in oglašanja v živo.

20.08.2021 14 min

Obvladanje kuharskih veščin je zlata vredno

"Kuharica pridna, čedna, je vse hvale vredna!" To je ena od misli, ki so jih slovenske babice nekoč izvezle v blago, obešeno nad štedilnikom. Danes te stenske prte najdemo skorajda le še v muzejih. Da je kuhanje veščina in obenem vrednota, pravi primorska kuharica Emilija Pavlič. Zase pravi, da je kuharica, ne pogrejevalka hrane, ker kuha po receptu, medtem, ko pogrejevalci hrane potrebujejo navodilo za pripravo. Smilja Baranja se je o tem, kako pomembno je znati kuhati in drobnih modrostih pogovarjala tudi z etnologom, dr. Bojanom Knificem.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov