Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ena riba - najmanj štiri imena
»Pošiljam vam nekaj fotografij hrane, kjer je fokus na polenovki, na bakalarju, ali kot ji rečejo na Primorskem »štokfiš ali štokviž«; vsaj na pepelnično sredo,« je v elektronskem sporočilu napisala gospa Anka Peljhan, gostja tokratne oddaje Pod pokrovko. Trska, polenovka, štokfiš, bakalar: ena riba, najmanj štiri imena. In dan po pustu – pepelnična sreda – ko je na marsikaterem jedilniku prav riba. Več o tradiciji in bakalarju, tudi dva recepta pa v oddaji. Z gospo Anko Peljhan, ki vodi uspešen projekt Kuhna pa to, je govoril Iztok Konc. Foto: Anka Peljhan.
Projekt Kuhna pa to: https://www.kuhnapato.si/
231 epizod
Pogovorimo se o hrani! Tema, pri kateri – razen morda sestavin – vsekakor ne bomo metali vsega v isti lonec! V oddaji Pod pokrovko na Prvem bomo hrano postregli s priokusom gastronomije, sociologije, umetnostne zgodovine, filozofije in še česa.
Ena riba - najmanj štiri imena
»Pošiljam vam nekaj fotografij hrane, kjer je fokus na polenovki, na bakalarju, ali kot ji rečejo na Primorskem »štokfiš ali štokviž«; vsaj na pepelnično sredo,« je v elektronskem sporočilu napisala gospa Anka Peljhan, gostja tokratne oddaje Pod pokrovko. Trska, polenovka, štokfiš, bakalar: ena riba, najmanj štiri imena. In dan po pustu – pepelnična sreda – ko je na marsikaterem jedilniku prav riba. Več o tradiciji in bakalarju, tudi dva recepta pa v oddaji. Z gospo Anko Peljhan, ki vodi uspešen projekt Kuhna pa to, je govoril Iztok Konc. Foto: Anka Peljhan.
Projekt Kuhna pa to: https://www.kuhnapato.si/
Neveljaven email naslov