Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 22. jan. 2021

Val 202 • Pet, 22. jan.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Govorica slovenskih youtuberjev je pretežno neknjižna in prepletena z angleškim izrazjem. Kateri dejavniki pa vplivajo na (ne)knjižnost govora analiziranih youtuberjev?
Študentka slovenistike in anglistike Ina Poteko je diplomirala iz Govorno-besedilnega vidika videoposnetkov na YouTubu. Pravi, da se ustvarjalci zavedajo svoje javne podobe, a se jim zdi najpomembnejše, da se z jezikom in vsebino približajo gledalcem.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat o naših žepnih spremljevalcih, mobilnih telefonih.

Slovenska rokometna reprezentanca se pripravlja na večerno tekmo s Švedsko na svetovnem prvenstvu v Egiptu. Zmaga odpira vrata četrtfinala, pot do nje predstavimo v dopoldanskem Navalu na šport. Ponudimo še odzive po tekmi jadranske košarkarske lige med Olimpijo in Budučnostjo in uvod v tekme alpskih smučark, ki so v Crans-Montani.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

Na Valu 202 pospremimo zimski uvod v pester konec tedna. Alpski smučarji so v Kitzbuehlu, kjer se bodo kar dvakrat pomerili na sloviti smukaški progi, smučarke v Švici, kjer Ilka Štuhec lovi priključek z najboljšimi pred svetovnim prvenstvom. Tudi biatlonci imajo generalko pred prihodom na Pokljuko, kjer jih februarja čaka svetovno prvenstvo.

10:30
Novice

Končuje se osrednji letni dogodek, ki je namenjen ozaveščanju pomena pisanja z roko – Teden pisanja z roko 2021. V času šolanja na daljavo je verjetno pisanje z roko še bolj zapostavljeno kot že sicer in se o pomenu te veščine sploh ne sprašujemo. Ampak mi se bomo, oziroma se bo s sogovornico o tem spraševal Aleš Smrekar.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku se odpravljamo v mesto, v katerega so že od začetka leta nenehno uprte oči svetovne javnosti. V Washingtonu je v sredo prisegel novi predsednik Joe Biden in Združene države po štirih letih vladavine Donalda Trumpa močno razdeljene stopajo na novo pot. Z našim dopisnikom Andrejem Stoparjem razmišljamo o prvih sporočilih in potezah predsednika Bidna, novih razmerjih moči v senatu in kongresu, o drugi ustavni obtožbi Donalda Trumpa in zgodovinski prisegi Kamale Harris, prve ženske na položaju podpredsednice. Pogovorimo se tudi o stari in novi podobi ZDA v svetu.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

Vsestranski ustvarjalec v branje ne bo priporočil novosti, kot je njegov roman Casino banale, pač pa klasiko, prvič objavljeno leta 1922.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storil Miha Švalj.

17:20
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem

17:30
Novice

17:35
Obvestila

Smučarske skakalke so se pomerile v kvalifikacijah pred tekmami tega konca tedna na Ljubnem. Alpski smučarji in smučarke so opravili prvi smukaški preizkušnji v Crans-Montani in Kitzbuehlu, biatlonci pa uvodne tekme v Anterselvi. V popoldanskih športnih minutah vrhunce zaokrožimo in prepletemo s svetovnim prvenstvom v rokometu.

18:00
Tri v vrsto

V večeru pospremimo drugo tekmo slovenske rokometne reprezentance v drugem delu svetovnega prvenstva. Slovenija se bo na tekmi, ki odpira vrata četrtfinala, pomerila s Švedsko. Uroš Volk bo z vami od 20.30. Po 22.30 pa elektronski zaključek tedna. Tim Urbanya bo v RH202 predvajal tudi novi singel Paula Kalkbrennerja, drum and bass različico skladbe Easier, ki sta jo z debitanskim albumom dostavila Camelphat, na domačem delu pa se bodo z novimi elektronskimi zvarki predstavili Vanillaz in Stanny Abram.

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

19:30
Popevka tedna

Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.

V večeru na Valu 202 spremljamo drugo tekmo slovenske rokometne reprezentance v drugem delu svetovnega prvenstva. Slovenija se bo na tekmi, ki odpira vrata četrtfinala, pomerila s Švedsko.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Ta konec tedna bomo v RH 202 postregli z neprekinjenim miksom samo svežih elektronskih ritmov, med drugimi bomo slišali tudi nov singel Paula Kalkbrennerja, dvokomadno izdajo nemškega producentskega tandema Booka Shade, drum and bass različico skladbe Easier, ki sta jo z debitanskim albumom dostavila Camelphat, na domačem pa se bodo z novimi elektronskimi zvarki predstavili Vanillaz in Stanny Abram.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov