Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 26. jan. 2021

Val 202 • Tor, 26. jan.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Oseba, ob kateri se človek vpraša, zakaj še sam ne stori več za to, da bo ta svet boljši.

08:30
Novice

V dopoldanskem Navalu na šport se posvetimo desetletju tekem za svetovni pokal na Ljubnem in tekmama alpskih smučarjev v Schladmingu in smučark na Kronplatzu, kjer bo nova veleslalomska preizkušnja s slovensko reprezentanco, ki je navdušila na Zlati lisici.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

V Italiji bomo spremljali tekmo za svetovni pokal veleslalomistk, ki so se iz Kranjske Gore preselile na Kronplatz. Na zadnji veleslalomski tekmi na domači strmini je na zmagovalni oder stopila Meta Hrovat. Vnovičen poizkus naskoka na vrh ujamete na Valu 202.

Luka Dončić je postal eden največjih košarkarskih zvezdnikov na svetu, njegov šef, lastnik ekipe Dallas Mavericks Mark Cuban, pa je bil prejšnji teden gost konference Sporto. Na Valu 202 boste lahko slišali, da celo obstaja majhna možnost, da bodo košarkarji Dallasa gostovali v Sloveniji, pa tudi, kako Cuban gradi ekipo okoli Ljubljančana in kako je doživel tiste odločilne trenutke med naborom leta 2018, ko si je Dallas zagotovil Dončićeve usluge.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Leto dni je minilo od popolne ustavitve javnega življenja v kitajskem mestu Wuhan. Enajst milijonov prebivalcev so zaprli v domove in prekinili prometne povezave. Zdelo se je, kot da spremljamo znanstvenofantastični film, a oddaljena resničnost je postala realnost vsega sveta. Koronavirus je ustavil tudi Slovenijo. V prvem valu, spomladi, smo bili pozitiven zgled spopadanja z epidemijo, od jeseni pa nam gre izjemno slabo. Kljub manjšemu umirjanju števila okužb smo še zelo daleč od vsaj približne normalizacije razmer, dodatne skrbi pa povzroča prihod angleškega seva. Nekaj vidikov epidemije v daljšem časovnem obdobju bomo analizirali z dr. Nino Ružić Gorenjec z Inštituta za biostatistiko in medicinsko informatiko pri medicinski fakulteti v Ljubljani in dr. Sašem Dolencem iz Kvarkadabre.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

V Italiji bomo spremljali tekmo za svetovni pokal veleslalomistk, ki so se iz Kranjske Gore preselile na Kronplatz. Na zadnji veleslalomski tekmi na domači strmini je na zmagovalni oder stopila Meta Hrovat. Vnovičen poizkus naskoka na vrh ujamete na Valu 202.

''Ko ste v dvomu, pojdite v muzej'' – razstava v Mestnem muzeju Ljubljana z več kot 100 svetovno priznanimi umetniškimi likovnimi deli, ki so nastajala od 19. stoletja do danes in prihajajo v Ljubljano iz petih zasebnih zbirk, ponuja vpogled v razvoj likovne umetnosti in priložnost za opazovanje najrazličnejših umetniških praks, ki odsevajo družbene spremembe zadnjih 150 let.

Enajst let in pol bi našteli, če bi minuto molčali za vsako žrtev holokavsta, in prav ta številka kot metafora brezčasja je dogajalni prostor nove zbirke goriškega pesnika in glasbenika Davida Bandlja z naslovom ''Enajst let in pol tišine''.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskih športnih minutah ponudimo odzive po ženskem veleslalomu na Kronplatzu. Meta Hrovat je lovila potrditev forme s tekem v Kranjski Gori. Preselimo se v Schladming ob začetku nočnega slaloma, ki je eden vsakoletnih slalomskih vrhuncev sezone.

Novo izštekano leto so odprli štajerski mojstri polnokrvnega pop rocka Leonart. Izhodiščna taktika je bila preizkušena, električna brenkala so zamenjala akustična. Za prodor v finišu pa so poskrbele konge, melodika, violina, krilovka. Ki so jih poganjali gostje v številčno precej okrepljeni ekipi. V oddaji Izštekani po Izštekanih se spominjamo najbolj iskrivih trenutkov včerajšnjega izštekanega nastopa skupine Leonart.

V večeru na Valu 202 bomo spremljali slalomsko preizkušnjo moških za točke za svetovni pokal v Schladmingu. Vsakoletni spektakel pod žarometi ponuja priložnost za vrhunsko uvrstitev tudi Štefanu Hadalinu.

Štajerska prestolnica je že pred desetletji gojila veliko ljubezen do ameriške kantriglasbe. Mitch O. je odrsko ime multiinstrumentalista in večstranskega umetnika Mitje Novaka, ki svojo glasbo postavlja predvsem na zven instrumentov s strunami. Na prvencu Prebranec kroži med kantrijem, bluzom, rokom, bluegrassom ter vokalnimi in instrumentalnimi skladbami. Prisluhnite mu ob 20.00 v oddaji Na sceni z Jernejem Venetom.

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

Štajerska prestolnica je že pred desetletji gojila veliko ljubezen do ameriške kantriglasbe. V začetku osemdesetih let je veljala celo za slovenski Nashville. Iz številnih skupin so skozi leta izstopali posamezniki in predstavljali svoje ideje. Mitch O. je odrsko ime multiinstrumentalista in večstranskega umetnika Mitje Novaka, ki svojo glasbo postavlja predvsem na zven instrumentov s strunami. Precej dolgo je trajalo, da se je odločil za samostojen projekt, ravno zato mu je vredno prisluhniti. Na prvencu Prebranec kroži med kantrijem, bluzom, rokom, bluegrassom ter vokalnimi in instrumentalnimi skladbami.

V večeru na Valu 202 bomo spremljali slalomsko preizkušnjo moških za točke svetovnega pokala v Schladmingu. Vsakoletni spektakel pod žarometi ponuja priložnost za vrhunsko uvrstitev tudi Štefanu Hadalinu.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov