Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 13. apr. 2021

Val 202 • Tor, 13. apr.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Stroka opozarja, da bo imelo preteklo leto katastrofalen vpliv na gibalne sposobnosti otrok. Šolanje pred računalniškim zaslonom, prepoved druženja na prostem, zaprta otroška in športna igrišča, prepoved izvajanja športnih vadb in treningov … Menda bodo imeli zaradi tega vidno slabše možnosti, ko bodo vstopali na trg dela. Po drugi strani pa do nas prihajajo protislovna poročila, kako smo tod živeči v lanskem letu podrli vse rekorde pri nakupu športne opreme. Koles je zmanjkalo že pred poletjem, pred novim letom pa turnih smuči. Je mogoče sklepati, da smo obsedeni rekreativci in rekreativke, medtem ko smo lovili osebne rekorde, zanemarili lastne otroke? Ker so odpadle obšolske dejavnosti? Kak je vaš izgovor? Ali bolje: kaj ste vi počeli, da vam mladiči niso telesno zakrneli?

08:30
Novice

Mihi brska po poljanah slovenske spletne inteligence in prebira modrosti anonimnežev.

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je odigrala odločilno tekmo za nastop na evropskem prvenstvu. Po tekmi z Latvijo v Laškem ponudimo odzive ob koncu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Dvig dodane vrednosti je eden ključni izzivov slovenskega gospodarstva. Pomemben del rešitve se skriva v učinkovitem sodelovanju med gospodarsko in akademsko sfero. Po besedah prof. dr. Gregorja Dolinarja, dekana Fakultete za elektrotehniko, ima to sodelovanje dva stebra: kadrovskega in razvojno-raziskovalnega. Soustanovitelj podjetja Dewesoft dr. Jure Knez pa izpostavlja, da je velik izziv v slovenskih podjetjih zagotoviti pogoje, ki bodo privlačni za domače in tuje strokovnjake.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Na današnji dan leta 1962 je skupina The Beatles začela nastopati v klubu Star v Hamburgu. Mladeniči so vsak večer igrali tri do štiri ure, v oseminštiridesetih dneh pa so imeli samo en sam prost večer. The Beatles sedajle z njihovo She Loves You. V nemščini seveda Sie Liebt Dich.

V tednu, ko se končuje skoraj pol leta veljavna policijska ura, ostajajo pa na primer ukrepi, kot je prepoved združevanja, se bomo pogovarjali s Katarino Bervar Sternad iz Pravne mreže za varstvo demokracije, kjer spodbujajo in podpirajo preventivne ukrepe, vendar tudi njihovo ustavno in zakonito sprejemanje.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Pogovor s prevajalcem Pasjega moža Boštjanom Gorencem - Pižamo.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Hokejisti nadaljujejo polfinalno serijo alpske hokejske lige. Olimpija ima že priložnost za uvrstitev v finale, Jeseničani bodo skušali ob izenačenem izidu v polfinalni seriji z Asiagom ohraniti prednost domačega igrišča. V popoldanskih športnih minutah se posvetimo še nogometni ligi prvakov.

V današnjem Mini koncertu si bomo privoščili nekaj skladb s koncertnega albuma kanadsko-ameriške glasbenice Alanis Morissette, ki je lani praznovala 25. obletnico izdaje svojega najuspešnejšega albuma Jagged Little Pill.

kantavtorica Ditka je leto 2020 izkoristila za snemanje akustičnega koncerta v studiu RTV Maribor. Na vinilno ploščo je uvrstila dvanajst pesmi, ki so jo tako ali drugače v zadnjih desetih letih najbolj zaznamovale. Prisluhnite ob 20.00 v oddaji Na sceni. Uro kasneje, ob 21.00, vas k debati v Toplovodu povabi Miha Šalehar.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Koroška kantavtorica Ditka je nenavadno leto 2020 izkoristila za snemanje akustičnega koncerta v studiu RTV Maribor. Na vinilno ploščo Ditka 10 Live & Unplugged je uvrstila dvanajst pesmi, ki so jo tako ali drugače v zadnjih desetih letih najbolj zaznamovale. Gre torej za novo, še bolj intimno in poglobljeno doživetje njene glasbe, obenem pa projekt velja za nekakšen pregled njenega desetletnega dela.

Mihi vas izziva ob torkih zvečer, pokličite 01 475 2 202.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov