Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 24. apr. 2021

Val 202 • Sob, 24. apr.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

06:17
Vreme po Sloveniji

07:00
Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

08:00
Jutranja vsebina

08:30
Novice

Gašper živi v angleškem mestu Wokingham blizu britanske prestolnice, o katerem je poleg tega, da gre za lično urejeno okolje z nadpovprečnim številom pivskih pubov, bolj malo povedati. Morda mu tudi zato ustreza služba, v okviru katere veliko potuje po svetu: Kanada, Bahami, Japonska, ZDA in Savdska Arabija so denimo med destinacijami, ki jih je obiskal v zadnjih nekaj letih. Kot inženir televizijske produkcije je med drugim sodeloval pri prenosu lanskega superbowla, pravkar pa se je vrnil iz Savdske Arabije, kjer so snemali prve dirke svežega, le nekaj tednov starega motošporta, imenovanega e extreeme

Velenjske rokometaše čaka polfinalna tekma evropskega pokala. Napoved prepletemo z zanimivostmi z evropskega prvenstva v gimnastiki in odzivi po četrti tekmi finala državnega prvenstva v odbojki.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

Ko je proizvodnja avtomobilov postala hitrejša, ko so se pojavili tekoči trakovi, je bilo treba prilagoditi tudi barvanje avtomobilov. Andrej Brglez nas bo spomnil, da je tudi pri barvanju avtomobilov imel veliko vlogo Henrry Ford. Znana je njegova izjava, da ljudje lahko kupijo kakršnega koli forda, le da je črn. Šel je celo tako daleč, da je vsem, ki bi morda Forda pobarvali v kakšno drugo barvo, grozil, da jim ne bo veljala garancija. Danes je različnih barv in kombinacij na stotine, barve avtomobilov igrajo pomembno vlogo pri marketingu, saj je tisti prvi vtis, ki ga avto napravi na potencialnega kupca, izjemno pomemben.

10:30
Novice

11:10
Aktualno

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Reportaža o jugoslovanski vojaški letalski šoli, v kateri so prve letalske korake naredili tudi številni piloti, ki so se pozneje zaposlili pri nekdanjem nacionalnem letalskem prevozniku Adirii Airways, postali stebri domačih aeroklubov oziroma uslužbenci Javne agencije za civilno letalstvo. Tam je danes na oddelku za licenciranje pilotov zaposlen tudi Andrej Perc, Izolan, ki se je izšolal na letalski vojaški akademiji v Zadru, postal izvrsten pilot in se prebil v legendarno akrobatsko skupino Leteče zvezde, kateri je tudi poveljeval. V pogovoru je med drugim obudil spomine na čase, ki jih je v drugačen kontekst postavil razpad nekdanje države.

12:30
Novice

13:30
Novice

Opozarjamo na nove pesmi.

Velenjski rokometaši na povratni polfinalni tekmi evropskega pokala gostijo grški AEK. Tekmi z oglašanji sledimo tudi v popoldnevu na Valu 202.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

Ponovna rast priljubljenosti zvoka kot medija za podajanje informacij se kaže tudi med mladimi. V Četrtnem mladinskem centru Črnuče je lani začel nastajati Radio Basement, internetni medij za poročanje, angažiranje in dialog, njihov namen pa je soustvarjati odprto in strpno družbo. Mlada ekipa s svojim delom naslavlja mlade. Z različnimi družbenimi tematikami, ki so v drugih medijih zaradi preobilice drugih informacij velikokrat spregledane, želijo med mladimi spodbujati angažiranost, ki je iztočnica za poglobljeno razmišljanje.

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:12
Popevka tedna

V popoldnevu na Valu 202 pospremimo tekmo domačega nogometnega prvenstva med Bravom in Mariborom, ki nujno potrebuje točke za ohranjanje upov na naslov državnega prvaka.

17:30
Novice

17:38
Obvestila: Obvestila

V popoldanskih športnih minutah zaokrožimo sveže novice z rokometnih, košarkarskih in nogometnih igrišč. Velenjski rokometaši so v domači dvorani lovili finale evropskega pokala, košarkarice se merijo na sklepnem turnirju slovenskega pokala. Mariborski nogometaši pa po slabših aprilskih tekmah gostujejo v Ljubljani pri Bravu.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Večer bo na Valu 202 ponudil preplet športa in glasbe. Hokejisti Olimpije v domači dvorani lovijo drugi zaporedni naslov v alpski ligi. Tekmo z Asiagom prepletemo s primorskim derbijem v domačem nogometnem prvenstvu, kjer Koper gosti Gorico.

Kalifornijski duo The Bird and The Bee, španci Psychic Equalizer, finci Gájanas in angleški Italijan Piers Faccini, so nocojšnji glasbeni gostje s svojimi zadnjimi objavami, izdajami.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov