Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 17. jun. 2021

Val 202 • Čet, 17. jun.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

V Globalni vasi gostimo jadralca Walterja Terška, ki je svoje zadnje potovanje čez Atlantski ocean sklenil na otoku Grenada v Karibih. Tam se je zasidral skupaj s svojim nenavadnim pomorskim partnerjem, ki ga je spoznal na Zelenortskih otokih na zahodu afriške obale. Tam je nekaj dni opazoval potepuškega psa, ki se mu je zasmilil, zato ga je vzel s seboj. Rusty (ime je dobil zaradi svoje zapacano rjave barve in dejstva, da je bil ob njunih prvih srečanjih tudi telesno še kar "zarjavel") je tako postal morda najmlajši, skoraj gotovo pa najmlajši (če ne edini) potepuški pes, ki je kdaj prejadral Atlantik.

08:30
Novice

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo košarkarskima reprezentancama. Ženska začenja evropsko prvenstvo v Strasbourgu s tekmo proti Turčiji, moška pa je v pripravah na kvalifikacije za olimpijske igre prvo odigrala na Reki s hrvaško reprezentanco. Ujamete tudi utrinke s tekem evropskega nogometnega prvenstva.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Četrti zvočni dnevnik so snemale študentke Fakultete za družbene vede. Urška, Manja in Manca končujejo tretji letnik novinarstva. Ker ga je zaznamovala pandemija, je študij po večini potekal na daljavo. Veliko mladih se je znašlo v stiski, snemanje zvočnega dnevnika pa razkriva tudi vesele trenutke, ki nas držijo pokonci. Dnevnik treh študentk je igriv in iskriv, kot se za ta leta spodobi.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Skozi prizmo evolucijske zgodovine se imamo ljudje danes na tej naši ljubi Zemlji prav fino.
Na večino izmed nas ne preži noben plenilec, kalorična hrana je še preveč lahko dostopna, velika večina naših otrok doseže odraslost, s patogeni pa se relativno uspešno spopadata medicinska in druga tehnologija.
Ali vse to pomeni, da smo ljudje izstopili iz procesov naravne selekcije?
Kratek odgovor je: NE.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Novi trg na Ptuju je projekt, ki nikdar ni bil zamišljen kot trg, na tem mestu je stala vojašnica, nato pa je bilo območje preurejeno v parkirišča, cesto in tržnico. Projekt je tudi prejemnik glavne Plečnikove nagrade 2021.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Slovenska odbojkarska reprezentanca igra zadnjo tekmo četrtega cikla lige narodov. Tekmec je Iran, zmaga pa bi slovenski reprezentanci prinesla utrditev na prvih štirih mestih, ki vodijo v polfinale. Tekmo z oglašanji pospremimo tudi na Valu 202.

16:30
Novice

Maruša in Anže danes ob 17.00 na terasi Kina Šiška v Ljubljani snemata zadnjo epizodo pete sezone. Z radijsko kolegico Klaro Zupančič in novinarjem Lenartom Kučićem bosta debatirala o pretočnih storitvah za poslušanje glasbe. Posnetek podkasta v živo boste slišali prihodnji teden, danes ob 16.45 pa odbita redakcija ponuja odbita poletna priporočila.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Odbojkarji v ligi narodov zaokrožujejo tretji sklop tekem. Tekma z Iranom lahko Slovenijo utrdi na mestih, ki vodijo v polfinale. Košarkarice so tik pred začetkom evropskega prvenstva v Franciji, kjer bo tudi uvodno tekmo s Turčijo spremljal Dare Rupar. Dodamo še utrinke in zanimivosti z evropskega nogometnega prvenstva.

Kanadska zasedba Sum 41 je pred 20 leti izdala svoj prvi studijski album z zelo samozavestnim naslovom All Killer No Filler, ki je skupino izstrelil med najbolj priljubljene glasbenike.

V Strasbourgu se začenja evropsko prvenstvo za košarkarice, Slovenija bo uvodno tekmo odigrala s Turčijo. Vrhunce ujamete v večeru na Valu 202.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Gostja: Karmina Šilec, dirigentka in vodja vokalnega gledališča Carmina Slovenica.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov