Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 15. avg. 2021

Val 202 • Ned, 15. avg.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

Športni plezalci so se v Ljubljani pomerili na posebnem plezalnem spektaklu, ki riše smernice prihodnosti vrhunskega športnega plezanja. Zanimivosti ujamete v športni zgodbi.

07:00
Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Spomini na Aretho Franklin in Elvisa Presleyja.

08:10
Imported Break 08:10:00

08:30
Novice

Včeraj se je začela kolesarska dirka po Španiji, kjer lansko zmago brani Primož Roglič. Voditelj podkasta Številke Slavko Jerič se je v sedmi sezoni ukvarjal z ekstremi. Ker je Primoževa pot od smučarskega skakalca do vrhunskega kolesarja ekstremna, je v eno od oddaj povabil tudi našega zlatega olimpijca.

Kako prve dni po olimpijskih igrah preživlja novopečena olimpijska prvakinja v športnem plezanju in kaj je ponudil plezalni spektakel v prestolnici. Zanimivosti ponudimo v dopoldanskem Navalu na šport, kjer spremljamo tudi odlične nastope slovenskih šahistk na evropskem prvenstvu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

Prva asociacija na besedo trapist je najbrž za marsikoga sir. In trapist je res sir, doma v Franciji, od koder so ga v srednjo Evropo prinesli trapisti, menihi, katerih osnovno pravilo je ORA ET LABORA, moli in delaj. Trapisti so se zapisali tudi v zgodovino gradu Rajhenburg v Brestanici, ki so ga kupili leta 1881 in v njem vse do nemške okupacije izdelovali sir, likerje in čokolado Imperial. Poznani so bili tudi po tem, da so v Posavju naredili prvo elektrarno, tja pripeljali prvi traktor, gojili so tudi vinsko trto in bili prvi, ki so jo škropili proti peronospori z raztopino modre galice. In prav po poti, po kateri so menihi hodili na delo na svoja posestva, poteka Pot trapistov, ki letos zaznamuje deset let. Krožna pot se začne v Brestanici, zaokroži ob reki Savi na področje Sremiča, se povzpne na 448 metrov visoko Grmado in vodi nazaj prav do gradu Rajhenburg, ki je kulturni spomenik državnega pomena in v katerem je na ogled razstava o življenju te zaprte skupnosti.

10:30
Novice

V prvi polovici leta 2021 so bili nedeljski gostje Vala 202 tudi nekdanja direktorica direktorata za visoko šolstvo dr. Jana Javornik, strokovnjakinja za medicino dela dr. Metoda Dodič Fikfak, učitelj stare šole in prostovoljec Nace Breitenberger ter inovativna modna oblikovalka Matea Benedetti. Delčke pogovorov boste lahko slišali v nedeljo po 10.45 na Valu 202.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

12:30
Novice

Po olimpijskih igrah v Tokiu se nadaljuje športni vrvež, v središču pozornosti so kolesarji na dirki po Španiji in na domačem svetovnem pokalu v goreskem kolesarstvu v Mariboru. Preplet avtomoto ponudbe obogatimo z nogometnimi zanimivostmi in novicami o pripravah paraolimpijcev na igre v Tokiu.

13:30
Novice

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:12
Popevka tedna

17:30
Novice

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Morje, koncertni aplavzi, ulični filozofi, z nahrbtniki obteženi mimoidoči. Z eno besedo – poletje.

V večeru na Valu 202 pospremimo tekmo petega kroga domačega nogometnega prvenstva med Olimpijo in Koprom.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov