Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 15. sep. 2021

Val 202 • Sre, 15. sep.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

V Slovenijo se je vrnil teniški turnir serije WTA. Znova ga gosti Portorož, z najboljšimi slovenskimi igralkami, ki bodo skušale dobro sezono zaokrožiti z dosežki na domačem turnirju.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Imate svojega najljubšega vokalista, kitarista, bobnarja? In ne igrajo v isti glasbeni skupini. Sestavljamo glasbeno "sanjsko moštvo". Kakšno bi bilo vaše?

08:30
Novice

Slovenske odbojkarje na evropskem prvenstvu čaka četrtfinalna tekma z domačini Čehi. Pred dvema letoma so Slovenci na krilih navijačev prišli do finala, tokrat se bodo soočili z glasnim občinstvom v areni Ostravar na poti do želenega koncav Katowicah. Najboljši slovenski atleti sezono na najvišji ravni končujejo na mednarodnem mitingu v Zagrebu. Teniške igralke pa nadaljujejo turnir v Portorožu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

V Sobotnih APM sta se Janez Martinčič in Andrej Brglez lotila precej nenavadne teme - nove lopovske mode, kraje katalizatorjev. V katalizatorjih je namreč vgrajenih precej redkih in dragocenih kovin, ki so zanimive za lopove.

Kakšne so razmere na Danskem? V živo se javi Gašper Andrinek.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Gospodarski potencial pridelave in predelave konoplje je ogromen. Z ustanoviteljem ene največjih klinik za zdravljenje s konopljo v Oregonu Alexom Rogersom se bomo pogovarjali o tej izjemno hitro rastoči industriji in priložnostih, ki se ponujajo tudi Sloveniji, izkušnjah v Združenih državah, nesmiselnosti prepovedi, pa tudi tem, da rekreativna uporaba konoplje nikakor ni primerna za vsakogar.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Najbrž le redko kdo med nami ne pozna znamenti fish’n’chips. Le malo jedi je postalo tako globalno prepoznavnih, kot je ta britanska klasika. Zato se bomo tokrat spet odpravili v Združeno kraljestvo in spoznali sicer zelo preprosto jed, ki pa ima zapleteno in zanimivo zgodovino.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Slovenska odbojkarska reprezentanca je že v dvorani v pripravi na četrtfinalno tekmo evropskega prvenstva. Tekmeci bodo Čehi, ki so presenetljivo izločili olimpijske prvake Francoze, v Navalu na šport se ogrejemo pred tekmo za polfinale, preselimo se na teniški turnir v Portorož in napovemo slovenski košarkarski superpokal.

Vsaka nova stvaritev škotskega synth-pop tria Chvrches pride prav. Zato smo je vedno veseli. Tudi na četrtem albumu Chvrches prezrejo balade. V užitek nam ostanejo le hiteče zmerno plastificirane polnozvočne klade prešite z zlatim glaskom Lauren Mayberry. Vse kar pri odkrivanju slehernega novega album Chvrches ostane kot neznanka, so oblike in harmonska prožnost njihovih novih songov, ki itak nikoli nimajo veselih ali zabavnih verzov. Prikupen album Screen Violence opevanje želje, čeprav te ostanejo neizpolnjene, ponudi značilno novovalovsko odločno.

Po 19.00 lahko na Valu 202 spremljate četrtfinano tekmo evropskega prvenstva v odbojki. Ali bo Sloveniji v drugo uspelo premagati Češko, boste slišali v prenosu Boštjana Reberšaka in Anje Hlača Ferjančič.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo na evropskem prvenstvu igrala za tretjo uvrstitev v polfinale na zadnjih štirih prvenstvih. Po presenetljivem razpletu osmine finala bodo njihovi tekmeci Čehi, ki so domov poslali olimpijske prvake Francoze. Tekmo z gostitelji prvenstva v Ostravi spremljamo v večeru na Valu 202.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov