Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 24. sep. 2021

Val 202 • Pet, 24. sep.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Četrtek je zaznamoval dan športa. Državni praznik, ki je minil s številnimi športnimi akcijami in večerno državno proslavo z visokimi evropskimi gosti. Po dnevu, ki opominja na pomen športne dejavnosti v družbi, ponudimo razmišljanje v jutranji športni zgodbi.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Tadej in Uršula opozarjata na jezikovne posebnosti, zanimivosti, posebne primere rabe jezika in razširjene napake.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo svetovnemu prvenstvu na divjih vodah v Bratislavi in namiznemu tenisu, ki ob koncu sezone ponuja tekmovanja na evropski in svetovni ravni.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Zasedba Nirvana je na današnji dan pred 30 leti, leta 1991, izdala izredno vpliven album z naslovom Nevermind

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku se odpravljamo v Italijo, kjer so v ospredju gospodarske teme. Z našim rimskim dopisnikom Jankom Petrovcem razmišljamo o ukinitvi letalskega prevoznika Alitalia in ustanovitvi nove letalske družbe, velikem svežnju državne pomoči gospodarstvu ter uveljavljanju pogoja PCT, s katerim imajo težave tudi nekateri poslanci. Pogovorimo pa se tudi o prihajajočem referendumu o legalizaciji marihuane, za katerega so pobudniki v tednu dni zbrali pol milijona podpisov.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

Kaj za preživljanje prostega časa priporoča pisateljica in scenaristka Irena Svetek?

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storil Tadej Košmrlj.

17:20
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem

17:30
Novice

17:35
Obvestila

V popoldanskem Navalu na šport bo v ospredju svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah, znani bodo finalisti sobotnih in nedeljskih bojev za kolajne. Ponudimo tudi novosti v pripravah na svetovno nordijsko prvenstvo v Planici. Že v letošnji zimi bo v dolini pod Poncami zgoščen program svetovnih pokalov kot generalka za prvenstvo leta 2023.

Novosti s senčne strani popularne glasbe danes prinašajo premiero domačih synth pop prvakov Torul. Žiga Klančar bo z vami ob 20.00. Uro kasneje bo Matjaž Ambrožič v Galeriji predstavil drugi album londonske raperke Little Simz, ki je v veliki meri naslonjen na soul in funk, mestoma celo na acid-jazz. Petkov večer pa bo z elektronskimi ritmi po 22.00 sklenil Tim Urbanya.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

19:30
Popevka tedna

Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.

Novosti s senčne strani popularne glasbe danes prinašajo premiero domačih synth pop prvakov Torul, vrnitev rokovske stalnice zadnjih 25 let Placebo, drugi single s prihajajoče plošče The War on Drugs, poletno-jesensko uspešnico dvojca Majid Jordan in druge dobrote.

Introvertirana? Ni problema, povsem razumljivo. Tudi drugi album londonske raperke je veliki meri naslonjen na soul in funk, sem in tja celo na acid-jazz. Raperkina iskrenost iz naslova bo ob galerijski selekciji nič kaj introvertiranih songov izplahnela. Nenazadnje se Little Simz v uspešnici Woman znova nastopi skupaj z Cleo Sol, nekaj ključnih funkov in nu-funkov s tega sočnega albuma pa je prispeval tudi kombo Sault, katerega (dopisni) članici sta obe glasbenici.
Posebej izpostavljen bo tudi Dwon, medvoški raper, ki predstavlja svoj prvi album Ronin.
Uvod v rubriko si prisvoji Kanye West, iztek zaznamuje poduarjeno introvertirana skupna epika Južnolondončanov Davea in Jamesa Blakea, od plesno navdahnjenih elektornikov se podvizata domačin Ichisan in Shingo Nakamura, trapersko kvoto pa pomagata zapolniti Trippie Redd (v kolaboraciji z Uzi Lil Vertom), Polo G in Drake. Po krepkem desetletju se kot solistka vrača tudi triphopašica Martina Topley Bird.

Petkov večer bodo tudi tokrat zaznamovali sveži elektronski ritmi. Med drugimi bomo slišali del dvokomadne izdaje producentskega tandema Solardo in škotskega ustvarjalca uspešnic Calvina Harrisa, nekaj odlične melodične elektronike z etiketo založniške hiše Anjunadeep nam bo predstavil izjemni producent Ben Böhmer, prihajajo pa tudi številne disko, house in tech house novosti, ki so jih dostavili Nic Fanciulli, Purple Disco Machine, Claptone, Dusky, CamelPhat in drugi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov