Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 28. jan. 2022

Val 202 • Pet, 28. jan.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Tadej in Nina v zimski jutranji rubriki ponavljata seznam pojmov iz literature in poezije. Tudi vam se najbrž dogaja, da naletite na pojme, ki bi se jih v teoriji morali spomniti iz šolskih dni, v praksi pa se je na nekdanjem znanju nabralo nekaj malega prahu. Odpihnimo ga skupaj. Tokrat odpiramo poglavje o jambu. Se še spomnite?

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat o Tajvanu.

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo zadnji tekmi slovenskih reprezentantov v skupinskem delu evropskega prvenstva v dvoranskem nogometu. Na Nizozemskem bodo tekmeci Slovencev Finci. Smučarski skakalci in skakalke so že spakirali za olimpijske igre, vmesni postanek pred letom iz Frankfurta za Peking je Willingen, tudi s prvo letošnjo mešano ekipno tekmo v svetovnem pokalu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Poslušanje glasbe ob pomoči aplikacij za pretočno predvajanje v glasbeni industriji že leta prevladuje. Pa vendar se je lani prodaja fizičnih albumov opazno povečala. Pred dobrimi 10-imi leti so vinilne izdaje dosegale le slaba 2 odstotka prodaje fizične glasbe, medtem kot so bili CD-ji v večini. V zadnjem desetletju pa se je ta slika močno spremenila, saj so vinilne plošče prevzele večinski delež prodaje fizičnih albumov. Lani pa se je prvič po 17-ih letih povečalo tudi zanimanje za nakup zgoščenk.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku se odpravljamo na zahod, v mislih pa bomo imeli predvsem krizo, ki tli na vzhodu. Ob intenzivnih srečanjih med ruskimi in ameriškimi diplomati v tem tednu z našim washingtonskim dopisnikom Andrejem Stoparjem razmišljamo o možnostih vojne v Ukrajini. So Rusi pripravljeni popuščati pri svojih zahtevah, na katere Nato ne pristaja, je vojno še mogoče preprečiti? Kako bi se v primeru ruskega napada na Ukrajino odzvale ZDA, kaj nam odzivi lahko povejo o prioritetah ameriške zunanje politike? Razmišljamo tudi o tem, kaj bi vojna pomenila za predsednika Bidna, ki mu po enem letu vladanja javnomnenjske ankete kažejo vse nižjo podporo.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

Lani je minilo 50 let, odkar sta v Velenje prišla zakonca Foit, ob tem pa tudi 50 let od prve postavitve afriške razstave v Velenju - predmetov, ki jih je češki kipar in raziskovalec František Foit zbral v 25-ih letih bivanja v Afriki in jih pozneje prepustil Velenjskemu muzeju. Tam so pred leti našli tudi zaboj z negativi - František in Irena sta namreč tudi s fotografijami dokumentirala celotno pot do Afrike. Za njegovo zbirko skrbi višja kustosinja in direktorica muzeja Tanja Verboten.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

V popoldnevu na Valu 202 ujamete olimpijsko generalko smučarskih skakalk in skakalcev v Willingenu. Spremljamo mešano ekipno tekmo, ki bo del programa olimpijskih iger, slovenski reprezentanti v dvoranskem nogometu pa se bodo za preboj v četrtfinale pomerili s Finsko.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storil Tadej Košmrlj.

17:20
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem

17:30
Novice

17:35
Obvestila

Popoldanski Naval na šport bo prepleten s svežimi športnimi dogodki, košarkarji Krke v jadranski ligi gostijo Partizana, slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu igra odločilno tekmo za napredovanje v četrtfinale proti Finski, skakalke in skakalci pa so opravili prvo letošnjo mešano ekipno tekmo.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

19:30
Popevka tedna

V srednih Noticah smo premierno predstavili novo skladbo Stanovanje domače glasbenice Astrid. Pri njej sta ji na pomoč priskočila Tomaž Zupančič in Gregor Bajc, pred mikrofon pa sem jo povabila Neja Jerant.

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Možnost, da bi Cordae vsaj malo popustil, se je zdela nedopustna. Novi veliki raper, ki je Andersonu Paak ali Macu Millerju podobno vešč tudi soul groovea, je ostal skromen in zmeren. A njegov drugi album vseeno ni tako zelo prepričljiv, kot bi "moral" biti. Vseeno so številne kombinacije med Marylandčanovimi verzi o vražje raznovrstnih tematikah in spogledljivimi melodičnimi osnovami zelo dopadljive. A vendar From A Bird's Eye View nadarjenega artista (še) ne bo povzdignila do vrha.
Premierni utrinek s svojega novega albuma Hybrid Lounge v Galeriji pusti velenjski elektronični mag Monom. Gunna nastopi dvakrat, obrakrat v spremstvu superzvednikov. Earl Sweatshirt in Nas pa podaljšujeta svoji misiji predstavitev zadnjih albumskih izletov. Galerijo energetsko dopolnijo vpadljiv drum'nbassovski remix hita naše mladoti Down Under. ZAdnji kolacorativni single dodata še Londončana Jesper Tynger in Joe Hertz. Zaključni komad s prav tako sveže izdaje pristavi ameriški producent lepe trance ritmike Lane 8.

Petkov večer na Valu 202 bo tudi tokrat zaznamovala neprekinjena mešanica svežih elektronskih ritmov.
Med drugim bomo slišali del novega celovečerca ameriškega mojstra melodične elektronike, ki svoja dela podpisuje kot Lane 8, z novim skupnim projektom se bodo predstavili tudi Disclosure in Zedd, barve domače elektronike pa bodo ta konec tedna zastopali Reaky, Stereolynk, Herflex in Dokktor.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov