Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 29. avg. 2024

Val 202 • Čet, 29. avg.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

V Parizu so se začele paraolimpijske igre, ki bodo postavile piko na i olimpijskem letu s tekmovanji športnikov invalidov. Francoska prestolnica si je nadela novo preobleko, prizorišča pa prilagoditve, ki bodo na voljo športnikom invalidov.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

V poletnih mesecih se spominjamo najzanimivejših gostov in njihovih nenavadnih življenjskih zgodb: Pushpa Devi, nekoč Cvetka Rojko, še pred tem pa Cvetka Cipot, se je pred 15 leti preselila v Mehiko. Čeprav je Ciudad de Mexico popolnoma drugačno mesto od rodne Murske Sobote, se je takoj počutila, kot da je ob pravem času na pravem kraju - končno tam, kamor spada. V intervjuju pripoveduje o mehiški prestolnici, o Oaxaci, kjer trenutno prebiva, in nasploh o svojem prilagajanju na drugačne, (nižje) gospodarske standarde, s katerimi v resnici nikoli ni imela težav. Na primer z dejstvom, da je morala prvih sedem let po selitvi v Mehiko perilo prati na roke ...

08:30
Novice

Hokejisti začenjajo kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Milanu in Cortini. Rise čakajo v štirih dneh tri tekme, tri tekme pa drevi čakajo tudi slovenske nogometne klube, v odločilnem krogu kvalifikacij za nastop v konferenčni ligi.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

Na ljubljanskih ulicah smo turiste v tujih jezikih vprašali, koliko tujih jezikov govorijo in kako njihovo (ne)znanje vpliva na samo potovanje.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Dobrodošli globoko v notranjosti človeškega telesa. V tokratni Xkurziji se namreč odpravljamo vse do naših mišic, kjer bomo opazovali njihovo električno aktivnost, natančneje, aktivnost 639 skeletnih mišic, ekskluzivno pa bomo prisluhnili tudi zvoku ob njihovem krčenju. Odpravljamo se v laboratorij za sistemsko programsko opremo na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, ki velja za enega vodilnih v svetu na tem področju. Od mišičnih krčev, ki so še predobro znani nam vsem, pa vse tja do krmiljenja bionskih rok. O vsem tem bo govora v tokratni Xkurziji.

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Na 18. mednarodnem festivalu Platforma sodobnega plesa se bo na različnih prizoriščih v Mariboru do sobote zvrstilo deset plesnih in gibalnih predstav domačih in tujih umetnikov. Tema letošnjega festivala je Polnih 18 ali prehod v polnoletnost.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

O spolnosti se raje ne pogovarjamo, predvsem s tisto osebo oziroma osebami, s katero_imi smo v nekem intimnem odnosu. Zato je čas, da na to žgečkljivo temo pogledamo še z drugih vidikov. Užitka. Raziskovanja sebe in drugih. Odnosov. Duševnega zdravja. Je s samozadovoljevanjem v zvezi kaj narobe? Kaj pomeni, če mi je všeč analni seks? Imajo ženske več orgazmov? Je gledanje pornografskih filmov slabo? Zakaj libido niha in kako ga povečati? Kako popestriti spolno življenje v dolgih monogamnih zvezah? Katja sprašuje, Tim Prezelj odgovarja.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Zaključek s ciljnim vzponom napoveduje vnovič razburljivo kolesarsko popoldne, odbojkarice pa bodo odigrale še drugo tekmo tega tedna v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, tekmice bodo Estonke.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Športno obarvan večer na Valu 202 prinaša tri nogometne tekme v kvalifikacijah konferenčne lige ter uvodno hokejsko v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah leta 2026 proti gostiteljem v Latviji.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov