Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 6. sep. 2024

Val 202 • Pet, 6. sep.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Dirka po Španiji se razpleta po željah Primoža Rogliča, ki je na poti do četrte skupne zmage, kar je pred njim uspelo le Robertu Herasu. Do konca dirke so še tri etape, dve s ciljnim vzponom in vožnja na čas.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Letošnja učiteljica leta v Sloveniji je jezikoslovka. Simona Šarlah namreč na OŠ Vojnik poučuje nemščino. Ob začetku šolskega leta je več kot primerna gostja, da z njo ugotovimo kako modro o maternem in tujem jeziku, pa tudi o učenju in šoli nasploh.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Eden vsakoletnih vrhuncev športnikov in športnic iz različnih športnih panog je domača tekma najvišje ravni. V športnem plezanju svetovni pokal v zadnjih letih gosti Koper, kjer bo olimpijska prvakinja Janja Garnbret sklenila letošnjo sezono. Večer ponuja tudi nogometne užitke, Slovenija bo ligo narodov začela s tekmo proti Avstriji.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

Pol leta nam je Goran Dragić mahal s plakatov, z malih in velikih zaslonov in zdelo se je, da smo o njem izvedeli vse in še več. A vedno se da o človeku izvedeti še kaj novega. V podaljšku podkasta Goran bodo o našem zlatem kapetanu spregovorili njegovi košarkarski sopotniki in družina. Piše in pripoveduje Goran Vojnović.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Nemci so se v času slabših gospodarskih rezultatov že začeli medsebojno zmerjati z lenuhi; upoštevajoč vse plačane odsotnosti delajo v letnem povprečju le 26 ur na teden. V takih razmerah pridobiva glasove skrajna desnica, ki opozarja na preveč priseljencev. Po evropskih pravilih so jih neovirano sprejemali, zdaj pa nemška vlada nikakor ne najde načina, kako bi lahko njihovo število zamejila.

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

14:20
Obvestila

14:30
Novice

Tradicionalno petkovo telefonsko glasovanje za najbolj všečni skladbi tedna. Na 01 475 2 202.

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Vremenska napoved za prihajajoči konec tedna.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

Odzive po predzadnji gorski etapi letošnje kolesarske dirke po Španiji, jutri bo na sporedu še zadnja, v nedeljo pa ravninska vožnja na čas, prepletemo z novicami iz Kopra, kjer se na tekmi svetovnega pokala merijo športni plezalci.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

19:15
Popevka tedna

Vedno bo veljalo, da neo-soul hlepi po psihedeliji. Cruza, kvartet s Floride, stopa po slogovnih poteh, ki so jih komaj nedavno utrdili 6lack, Chiiild, PartyNextDoor, H.E.R., Jhene Aiko, dvsn, pred vsemi temi pa Frank Ocean; delno tudi prvokategorna raperja Don Toliver in Cordae. Še najbolj posrečena slogovna primerjava zasedbe Cruza je z našim Nejcem Pippom. Cruzafied je naslov premiernega albumau sanjavih in omamnim vibracijam predanih Floridčanov. Veterana Mary J. Blige in LL Cool J nastopita kot čislana povratnika. LL Cool J z nemara najboljšim komadom do zdaj, izdanim v tem koledarskem letu! Mehki grimar ArrDee in ameriška producentka tekočega housea LP Giobbi bosta prvi izdaji Galerije iz nove serije dodala obilo pospeškov. Tudi dinamični nov singel Jorje Smith se ne imenuje High kar tako. Med domačini se oglasita Ezra in s povsem svežim sarkastičnim žurnalom pa tudi dvojec PTČ v navezi z mladim šišenskim producentom LateNightPrado.

Slovenska nogometna reprezentanca začenja svojo drugo sezono v drugem kakovostnem razredu Lige narodov s tekmo proti Avstriji. Prenos tekme prepletemo z zanimivostmi s svetovnega pokala športni plezalcev v Kopru.

Po trimesečnem premoru se v radijski eter Vala 202 vrača najhitrejša in najglasnejša glasbena oddaja v Sloveniji. V prvi epizodi nove sezone pregledamo, kaj vse se je dogajalo to poletje na elektronski glasbeni sceni, obujali bomo tudi spomine na letošnjo poletno festivalsko sezono ter se v družbi izbranih elektronskih kreacij domačih in tujih glasbenih ustvarjalcev podali v prvi septembrski konec tedna.
Začnemo izjemoma ob 23.00.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov