Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 25. sep. 2024

Val 202 • Sre, 25. sep.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Za košarkarje Olimpije se začenja nova evropska sezona, v kateri bodo slovenski prvaki skušali popraviti vtis po lanski, v kateri so ostali brez nastopov v končnici.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

Zgodba nastanka zadnjih Izštekanih. Ker - najprej je bila samo izposojena kitara, potem še izposojena skladba, na koncu je nastal čudovit koncert.

08:30
Novice

Premiere domačih skladb

Za košarkarje Olimpije se bo zvečer začela nova sezona evropskega pokala, v kateri je cilj uvrstitev v končnico. Slovenski prvaki v 1. kolu gostujejo v Romuniji pri ekipi Cluja. Svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu v Zürichu pa prinaša mešano vožnjo na čas, na kateri Slovenija ne bo imela svojih predstavnikov. Na prizorišče svetovnega prvenstva v Švici je že prispel prvi kolesar sveta Tadej Pogačar, ki je prvi favorit za zmago na nedeljski cestni dirki.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

10:30
Novice

September je mesec Alzheimerjeve bolezni in letos poteka pod sloganom "Čas za ukrepanje proti demenci, čas za ukrepanje proti Alzheimerjevi bolezni". Čas je pri tej diagnozi izjemno pomemben - prej ko jo odkrijemo, prej lahko ukrepamo. Na Radiu Koper so naši kolegi pripravili vrsto zgodb tistih, ki se bojujejo s to boleznijo. Prvo smo slišali že v soboto, danes je na vrsti zgodba Stanka in Karmele Deránja, ki prihajata iz Vrtojbe. 85-letni gospe so pred tremi leti diagnosticirali demenco, ki je že nekaj časa njune dneve obračala na glavo. V Hiši dobre volje se je z zakoncema srečala Mateja Grebenjak.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Slovenija je v kombinatoriki sestavljanja nove Evropske komisije dobila resor za širitev EU, ki je ena od dolgoletnih prioritet slovenske zunanje politike. Čeprav je širitev na Zahodni Balkan že nekaj let na mrtvi točki, je resor za širitev vseeno eno pomembnejših področij tega razreza, saj je z vključitvijo povojne obnove v Ukrajini dobil večjo geopolitično težo. Kako pomemben je ta resor za komisijo in EU, bo pokazala razdelitev sredstev, ki jih bo Evropska unija namenila za ta namen in dejanska podpora nadaljnji širitvi. Ali bo s slovensko komisarko Marto Kos širitev dobila nov zagon, se bodo postopki pospešili, kako so novico o morebitni slovenski komisarki sprejeli v balkanskih državah? To so vprašanja, ki jih bomo zastavili poznavalcu mednarodnih odnosov Farisu Kočanu s Fakultete za družbene vede v Ljubljani in našemu dopisniku z Balkana Boštjanu Anžinu.

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Anja je naslov komada skupine Parni Valjak iz Zagreba. Opisuje jezikovno izkušnjo slovenske pomladi iz sredine osemdesetih let. Anja je tudi simbol mladosti in privlačnosti neke generacije, ko je imela ljubezen isti jezik za vse.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Giannis Tzikas je lastnik manjšega bara ob košarkarskem igrišču v atenski soseski Sepolia. Prav tam so začeli igrati tudi bratje Antetokounmpo. Pomembno vlogo v njihovi karieri je imel prav gospod Tzikas, ki je poleg košarke tudi velik ljubitelj spačkov. Po Atenah nas je zapeljal z vijolično-črnim, ki je bil pred več kot 50 leti izdelan v Kopru. Giannis Tzikas je svojega spačka že pripeljal tudi na obisk na slovensko obalo.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

S tekmami prvega kola se bo nocoj začela nova sezona evropske lige v nogometu. Tako kot v ligi prvakov, je tudi v tej spremenjen format tekmovanja, v katerem bo v rednem delu sezone nastopalo šestintrideset ekip.

Prijetno za uho, priporočljivo za rahlo zibanje v bokih, humorno in tako blažilno za misli - peti album zasedbe Blossoms ima vse, kar se od njega pričakuje. Izstopajočih uspešnic je na delu Gary zaznavno dovolj, med desetercem novih songov teh ni manj kot polovica. V takih primerih se pogosto reče, da naj bo tokrat simpatičnemu bendu oproščeno, kajti - šele - prihodnjič bi si glede na status in nenazadnje tudi glede ne več tako rosno mladinskih pogledov članov Blossoms nemara res lahko želeli kaj več, kaj drugačnega, nekaj, kar ne bo za vsako ceno tako vztrajno mlečno.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

V Zürichu poteka svetovno prvenstvo v kolesarstvu. Vrhunec predstavlja nedeljska cestna dirka, na kateri bo Slovenija nastopila v svoji najmočnejši zasedbi z obema zvezdnikoma, Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjem. Gost podkasta Jani Brajkovič meni, da ima selektor Uroš Murn zahtevno nalogo uslišati želje in interese vseh članov ekipe. Če bi odločal sam, bi cilje ekipe podredil enemu kolesarju, kar obenem ne pomeni, da bi bil Primož Roglič v vlogi pomočnika Tadeju Pogačarju, temveč da bi imel tudi sam priložnosti in bi lahko na začetku dirke sledil prvim napadom. O svetovnem prvenstvu je Brajkovič govoril z osrednjim radijskim kolesarskim reporterjem Igorjem Tomincem in voditeljem Luko Petričem.

Novi posnetki skupin Keep it S!impl in Juriš, o izidu dvojne vinilke skupine Kuzle Dare Kaurič, Incubus ponovili izid albuma izpred 23 let, Borknagar delujejo sveže tudi z dvanajstim albumom, posebno zvočno in vizualno kreacijo predstavljajo Crimson Veil, bluz Joe Bonamassa, Fantastic Negrita in Beth Hart pa smo vam prihranili za konec oddaje.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov