Foto:
Foto:

Ob tem je premier izrazil upanje, da bodo v SLS-u ponovno premislili glede podpore interpelaciji zoper notranjega ministra Rada Bohinca in zdravstvenega ministra Dušana Kebra.

Ob tem je v intervjuju za televizijo POP TV napovedal, da je za soboto napovedan koalicijski sestanek. Rop upa, da bodo na njem zmagali argumenti. Po poročanju Televizije Slovenija pa nekateri politični analitiki menijo, da bi ravnanje SLS-a v nasprotju s koalicijsko pogodbo vodilo v razpad koalicije in vladno krizo.

V 5. členu koalicijske pogodbe je sicer zapisano, da stranke podpisnice ne bodo vlagale interpelacij zoper ministre niti konstruktivne nezaupnice in tudi ne glasovale zanje, dokler so v vladi.

SLS proti Bohincu, o Kebru odločitev kasneje
Izvršilni odbor SLS-a je v ponedeljek sklenil podpreti interpelacijo zoper Bohinca, predvsem zaradi izdajanja odločb izbrisanim, medtem ko se o usodi Kebra v stranki še niso odločili. Močno se sicer nagibajo k temu, da bodo tudi to interpelacijo podprli, a pred končno odločitvijo želijo slišati še Kebrova pojasnila v parlamentu.