Bratuškova se bo na volitve podala s svojo stranko. Foto: BoBo
Bratuškova se bo na volitve podala s svojo stranko. Foto: BoBo


Stranke v nastajanju, ki naj bi se zavzemala za socialno-liberalno Slovenijo, je do zdaj zbrala 187 od potrebnih 200 podpisov, je Bratuškova pojasnila v pogovoru na Facebooku. Na vprašanje, kako se bo stranka imenovala, pa je odgovorila: "Zavezništvo Alenke Bratušek bo združevalo vse, ki verjamejo, da je Slovenija lahko gospodarsko uspešna in še vedno socialna država."

Poudarila je tudi, da je naklonjena povezovanju in zavezništvom strank ter skupnem nastopanju na volitvah. Prepričana je, da je sodelovanje in povezovanje pot do uspeha. Bratuškova se namreč namerava s stranko podati na predčasne volitve, ki utegnejo biti že julija.
Poleg njene pa je na levem političnem polu do volitev pričakovati vsaj še dve novi stranki, in sicer stranko Igorja Šoltesa Verjamem ter še nastajajočo stranko Mira Cerarja. Ustanovni kongres ene in druge je pričakovati po evropskih volitvah. Zaradi siceršnje razdrobljenosti na levem političnem polu lahko pride tudi do predvolilnega povezovanja omenjenih strank.