Šele ko so psi pokončali svojega lastnika, so jih usmrtili. Foto: EPA
Šele ko so psi pokončali svojega lastnika, so jih usmrtili. Foto: EPA
Katarina Kresal
Tožilstvo je vložilo obtožni predlog proti ministričinemu stricu Rajku Rotnerju. Foto: MMC RTV SLO

Preiskava proti Rotnerju (stricu notranje ministrice Katarine Kresal) in Černetovi je na ljubljanskem okrajnem sodišču potekala že več mesecev. Za komentar smo prosili tudi Černetovo, a nas je napotila na svojega odvetnika Boštjana Penka, ki pa se na naš telefonski klic ni odzval.

Senica ovadil "pristranskega" inšpektorja
Zaradi suma krive ovadbe so posamezna preiskovalna dejanja potekala tudi proti odvetniku Miru Senici, partnerju Kresalove, a je tožilstvo ovadbo zavrglo, je poročalo Delo. Odvetniška pisarna Senica je namreč zastopala zdaj že pokojnega Sašo Baričeviča in leta 2008 kazensko ovadila veterinarskega inšpektorja Uroša Andrenška, ki je po napadu na Megliča odredil usmrtitev bulmastifov, češ da je bil pristranski.

Obtožni predlog le za nekdanjo državno sekretarko
Do zdaj je bil zaradi nepravilnosti pri vračanju psov Baričeviču obtožni predlog vložen zoper nekdanjo državno sekretarko na ministrstvu za kmetijstvo Sonjo Bukovec, ki je obtožena zlorabe položaja. Obtožni predlog naj Bukovčevi še ne bi bil vročen in naj bi ga še vedno preizkušali.

Postopki še kar trajajo
Tudi specializirani oddelek skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala še vedno preiskuje, ali je kdo izmed policistov zlorabil pooblastila oziroma kako so posnetki s prizorišča napada psov na Baričeviča prišli v javnost.

Stoji tudi odločitev glede preiskave, ki jo je skupina opravila leto dni po napadu psov na Baričeviča, ko je na podlagi novih dejstev opravila preiskavo v hiši in na dveh stikalih za luči našla krvne madeže, ki pripadajo neznanemu človeku.

Kot je znano, so 2. februarja lani trije bulmastifi napadli in ubili svojega lastnika, zdravnika Saša Baričeviča. Takoj zatem so se v stroki in javnosti začela pojavljati vprašanja, kako so bili lahko psi, ki so štiri leta prej napadli Megliča, vrnjeni Baričeviču. Prav tako še vedno ni povsem jasno, kaj se je ob napadu dogajalo na Oražnovi ulici, kjer je živel pokojni.