Privatizacija gre naprej. Foto: BoBo
Privatizacija gre naprej. Foto: BoBo
Gregor Virant
Virantu se sanja državni holding. Foto: Ergyn Žječi

Minister za notranje zadeve Gregor Virant je po seji vlade poudaril, da Podbregarjevo imenovanje v upravo Aerodroma "nikakor ne sme zavreti privatizacije", ki bi bila zdravilo za strankarsko kadrovanje. Nadzorniki družbe so imenovanje sicer opravičevali s strokovnostjo, predvsem na področju varnosti.

Drugo, o čemer Virant, kot se je izrazil, "že dolgo sanja", pa je, da bi končno zaživel Slovenski državni holding, v katerega bi imenovali devet res neodvisnih vrhunskih nadzornikov, ki nimajo izgubiti ničesar drugega kot dobro ime.

Čufer miri Virantove strahove
Minister za finance Uroš Čufer pa je zatrdil, da imenovanje ne bo vplivalo na privatizacijo. "Teh 15 podjetij je pripravljenih, jaz ne vidim nič takega, kar bi lahko vplivalo na to ali kaj spremenilo glede tega," je bil jasen.

Na najnovejšo okrepitev v upravi Aerodroma Ljubljana se je odzval tudi poslanec SDS-a Zvone Černač in nekdanji resorni minister. Na vlado je naslovil vprašanje, kako ocenjuje to imenovanje, zlasti ker je Podbregar v sporu z državo, ki od njega zahteva nekaj več kot 60.000 evrov iz obdobja, ko je bil še direktor Sove.

Ugibanje, ali je Podbregarjevo imenovanje politično motivirano, je povezano z dejstvom, da je leta 2012 nekaj mesecev vodil tedaj že zunajparlamentarni LDS, piše Delo. Podbregarja z letali povezuje dejstvo, da je po osnovni izobrazbi vojaški pilot. Leta 2001 je med drugim postal tudi svetovalec za nacionalno varnost predsednika vlade Janeza Drnovška.