Karl Erjavec je predlagal glasovanje o zaupnici premierju Pahorju, a koalicija njegovega predloga ni podprla. Foto: MMC RTV SLO
Karl Erjavec je predlagal glasovanje o zaupnici premierju Pahorju, a koalicija njegovega predloga ni podprla. Foto: MMC RTV SLO
V DeSUS-u se ne strinjajo z Erjavcem

Matjaž Zanoškar je dejal, da gre za izjavo Karla Erjavca, s scenarijem pa ni seznanjen. Nesmiselno se mu zdi odpirati še eno politično krizo, saj je do konca mandata še malo časa. Nesmiselne se mu zdijo tudi menjava mandatarja ali predčasne volitve, je za TV Slovenija poročala Tanja Gobec, ki je opozorila, da bi si s predčasnimi volitvami poslanci sami skrajšali mandat, Karl Erjavec pa v parlament ni bil izvoljen.

Svetlik: Premier bo moral povedati, kako DeSUS-ovo ravnanje vpliva na delo v koaliciji
Premier Borut Pahor je možnost glasovanja o zaupnici že zavrnil, a če bi se ta vendarle zgodila, bi Zanoškar zaupnico podprl. Dušan Kumer, vodja poslanske skupine SD-ja, je opozoril, da če bo koalicija začela razkrojevati samo sebe, bodo ljudje videli, da nekaj ni v redu in "bodo glasovali o nekih drugih političnih preferencah".

Minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik kljub pozivom k odstopu ostaja v vladi. Erjavčeve pozive pa komentira z besedami, da ima predsednik DeSUS-a "svoje politične potrebe, ko izraža take zahteve, pozivi k odstopu so možni z vseh strani, je pa odločilen predsednik vlade, ki potrebuje svojo ekipo." "Dokler je on zadovoljen, me pozivi ne motijo." Ob tem je Svetlik dejal, da bi moral premier povedati, kako DeSUS-ovo ravnanje - še posebej ob upoštevanju prihajajočega pokojninskega referenduma - vpliva na delo koalicije in s tem ne sme predolgo čakati.

V DeSUS-u se ne strinjajo z Erjavcem